Leila Säälik mängib Ugala uuslavastuses

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala loominguline juht Indrek Sammul tutvustab 18. septembril algavat uut hooaega.
Ugala loominguline juht Indrek Sammul tutvustab 18. septembril algavat uut hooaega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugala suvelavastuse «Väikesed vanamehed» Männiku metsatalus on vaatajad hästi vastu võtnud ja seda näeb veel kaks korda, 18. septembril algab aga juba teatri sisehooaeg.

Ugala loominguline juht Indrek Sammul, millega te saalihooaega alustate?

18. septembril esietendub suures saalis Taago Tubina lavastatud Maria Blomi «Maakad». See on komöödiasugemetega draama perest, kes koguneb isa 70. sünnipäevale.

Külalisena teeb näitlejatest kaasa Terje Pennie, musitseerib Ruslan Trochynskyi. Lavakujunduse autor on traagiliselt lahkunud Mihkel Ehala.

Mängite veel ka «Kogujaid».

Ees on kolm etendust — 7., 8. ja 9. septembril. Viimasel päeval tuleb seda vaatama draamafestivali seltskond, sest see on lülitatud festivali kõrvalprogrammi.

Seejärel oodatakse meid New Yorki, kus on näidendiks inspiratsiooni pakkunud sündmuste tegevuspaik.

«Nii nagu taevas» on kuuldavasti samuti viimaseid kordi mängukavas, nagu ka lugu Artur Rinnest.

Jaa, sest meile üheks aastaks antud mängimise litsents saab otsa ja seda ei pikendata.

25. septembril, täpselt Artur Rinne 100. sünniaastapäeval, mängime viimast korda «Arturi laule ja aastaid». Etenduse eel jagavad Mati Põldre ja Margus Vaher teatrimaja kohvikus oma mälestusi legendaarsest lauljast. Loodetavasti esitletakse ka Rinne monograafiat.

Mängime edasi «Stockmanne», mis jõudis publiku ette üsna eelmise hooaja lõpul, nii et see on paljudel nägemata, aga kindlasti vaatamist väärt. Muidugi jääb mängukavva «Piloot», mis kogus täissaale ja on ka üsna värske lugu.

Mis veel proovisaalis töös on?

Astrid Lindgreni «Karlssoni katuselt» lavastab lastele Kalju Komissarov. Põhimõte on, et laval oleks kõik ehtne: väikevend on päris väikevend, õed ja vennad on päriselt õed ja vennad, Karlsson on päriselt Karlsson. (Hakkab naerma.)

Ma ise lavastan Tom Ziegleri näidendi «Grace ja Glorie», kus mängivad Leila Säälik ja Kadri Lepp.
Leila Säälik ei ole sel hooajal Ugala laval ainus meeldiv üllatus.

On tulemas külalislavastajaid. Andres Noormetsalt on oodata veel ühte lavastust, mille peaosalised on eri Eesti teatrite esimese suurusjärgu näitlejad. Ka minul on au nende kursusekaaslasena selle seltskonnaga koos mängida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles