«Intervjuu» linastub jõulupäeval 300 kinos

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi "The Interview" piletid ja Los Angelese kino Los Feliz 3 Cinema
Filmi "The Interview" piletid ja Los Angelese kino Los Feliz 3 Cinema Foto: SCANPIX

Sony Pictures muutis meelt ja otsustas kõmulise filmi «Intervjuu» jõulupäeval valitud kinodesse lubada.

Sony teatel jõuab Põhja-Korea pahameele pälvinud linateos üle 300 sõltumatu kino ekraanile, kirjutab Variety. Algselt plaanis stuudio filmi avaldada umbes 3000 kinos, kuid pärast firmat tabanud suurt küberrünnakut otsustati esilinastus tühistada. 

Sony sõnul loobusid suuremad kinoketid filmist ise, kuna nende kinosid ähvardati terrorirünnakutega. Sõltumatud kinod ei lasknud end aga hirmutada ja avaldasid soovi filmi näidata.

«Me pole hetkekski loobunud mõttest «Intervjuu» vaatajate ette tuua ja oleme rõõmsad, et see jõuab jõulupäeval mitmetesse kinodesse. Samal ajal pingutame selle nimel, et katta ära rohkem platvorme ja kinosid, nii et see film jõuaks võimalikult suure publiku ette,» ütles Sony Entertainmenti tegevjuht Michael Lyton teisipäeval.

«Intervjuu» üks autoritest Seth Rogen hõiskas Twitteris: «Inimesed on rääkinud! Vabadus võidutseb! Sony ei andnud alla! «Intervjuu» linastub kinodes, mis on valmis seda jõulupäeval näitama!»

Obama kiitis Sony otsust film siiski avaldada.

«President rõhutas, et meie riik usub sõnavabadusse ja kunstilise väljenduse õigusesse,» kirjutas presidendi esindaja Eric Schultz pressiteates. «Sony ja osalevate kinode otsus lubab inimestel ise selle filmi osas valik langetada ja meile teeb see heameelt.»

Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles