Rublakriis tekitas Venemaal paleede müügibuumi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: barnorama.com

Venemaa ja rahvusvaheliste kinnisvarafirmade teatel tekitasid Venemaa rublakriis ja majanduslangus seal paleede ja luksusvillade müügibuumi.

Üks selline palee on müügis Venemaa pealinna Moskva eeslinnas Rubljovkas ning see oleks sobilik isegi Vene tsaarile, edastab Daily Mail.

Selle müüki panemist seostatakse rubla nõrgenemisega, mis mõjutab isegi ülirikkaid.

Hoone sisekujundus on barokistiilis ning kõik detailid ja mööbel on valmistatud eritellimusel.

90 miljonit eurot maksva kolmekordse palee suurus on 2300 ruutmeetrit. Ümbritsev maa on 97 aakri suurune.

Loss asub Moskva niinimetatud Beverly Hillsis, kus kinnisvarabüroode teatel elavad väga jõukad oligarhid. Kes selle müüki pani, ei ole paljastatud.

Kinnisvarabüroo Sotheby´s International Realty teatab oma kodulehel: «Selle ehitise interjöörid meenutavad Euroopa barokklosse. Tubades on palju kuldornamente, kivi ja puitu. Osade ruumide põrand on hinnalisest marmorist ning piljardiruum ja raamatukogu on tammest ja mahagonist».

Palees on kaks basseini ja araabia stiilis spaa ning osades avalikes ruumides klaver.

Sisebasseini laes on näha Sixtuse kabeli stiilis laemaalingut. Raamatukogus on ka niiöelda pank, kus saab raha ja väärisaju hoida.

Moskva eeslinnast Rubjlovkast sai vene rikaste meka 1990. aastatel pärast Nõukogude Liidu kokkuvarisemist.

Sinna rajati mitmeid uhkeid elamuid, kuhu kolisid miljardäridest oligarhid, meelelahutusmaailma staarid, valitsusametnikud ja ärihaid.

Piirkonnas on ka palju eksklusiivseid butiike ja spordiklubisid.

Venemaa kinnisvarafirma Metrium Grupp juhi Ilija Menžutovi sõnul ei ole 90 miljoni euroga müügis olev maja Rubljovka piirkonnas kõige kallim.

«Seal on praeguse seisuga veel kolm maja, mis on veelgi kallimad. Üks neist maksab 108 miljonit eurot ja teine 125 miljonit eurot. Kõige kallim palee asub Skolkovskoje tee ääres ning selle hind on 166 miljonit eurot,» teatas kinnisvarafirma esindaja.

Kinnisvarafirmade teatel on rubla langus ja majandusprobleemid tekitanud selliste paleede müügibuumi.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles