Kuidas pikendada parfüümi lõhna?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Alati ei ole võimalik kotis parfüümi kaasas kanda ja panna seda uuesti peale kui lõhn hakkab kaduma.

Samas võib parfüümi lõhna kestvust mitmete nippide abil pikendada ning parfüümipudelit ei pea kogu aeg kaasas kandma, edastab Cosmopolitan.

Parfüümipudelit tuleb hoida jahedas kuivas kohas otsesest päikesevalgusest eemal. Soojus, valgus ja niiskus rikuvad parfüümi ning seega ei ole vannitoa kapp selle hoidmiseks sobiv.  

Parfüümi lõhn kaob kiiremini kuival nahalt, kuid kui nahk on enne parfüümi panemist kreemitatud, kestab lõhn kauem. Enne parfüümi panemist tasuks nahale kanda kas lõhnata kreemi või vaseliini.

Parfüümi tasuks panna kohe pärast duši võtmist või vanniskäiku, kuna niiskele nahale panduna püsib parfüüm kauem.

Randmeid ei tasuks koos hõõruda pärast seda kui sinna on pandud parfüümi. Lõhn kaob hõõrumise järgselt kiiremini, mitte ei levi nahal paremini.

Parfüümi tasub panna keha neisse kohtadesse, kus on veresooni leidub üsna nahapinna lähedal nagu randmed, küünarnuki siseküljele ja kaelale. Kuid parfüümi tasub panna ka kõhule, põlvepiirkonda ja pahkluudele. Kehasoojus on see, mis parfüümi levitab.

Parfüümi võib piserdada õhku ning liikuda läbi parfüümipilve. Siis langevad parfüümipiisad ühtlaselt kehale ning lõhn ei ole liiga tugev.

Parfüümi võib panna juukseharjale või kammile enne juuste kammimist. Ka juustes säilib parfüüm üsna pikka aega.

Parfüümi võib piserdada väikesesse parfüümikotikesse ning panna see kott riietekappi. Siis jääb riietele lemmikparfüümi lõhn.

Kui tuleb pikki tööpäevi teha ning enda värskendamiseks on vähe aega, tasuks muretseda väike täidetav lõhnapudel, millesse panna oma lemmikparfüümi. Samuti saab parfüümi uuesti endale peale panna näiteks parfüüm,iste vatitikkude abil.

Enne uute parfüümide kasutusele võttu tasuks neid katsetada. Parfüüm tuleb lasta nahal ära kuivada, sest vaid siis saab selle õige lõhna teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles