Elvis Presley oleks homme saanud 80-aastaseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elvis Presley 1972. aastal
Elvis Presley 1972. aastal Foto: SCANPIX

Homme 8. jaanuaril on USA lauljal Elvis Presleyl 80. sünniaastapäev.

Presley sündis 8. jaanuaril 1935. aastal USAs Mississippi osariigis Tupelos ning suri 16. augustil 1977. aastal Tennessee osariigis Memphises.

Kuigi ta surmast on möödunud 37 aastat, ei ole ta populaarsus vähenenud, sest ta jättis endast suure muusikalise pärandi. Ta palasid lauldakse seni ning uued põlvkonnad on neist teinud oma versioonid.

Teda on nimetatud ka rokikuningaks.

Laulja fännid on sotsiaalmeedias küsinud, milline oleks laulja 80-aastasena. Kas ta ikka esineks vahel? Kas ta oleks ennasthävitavast elustiilist loobunud? Kas eakas Elvis oleks andnud ülemaailmse kontsertturnee?

Näitleja Marylin Mason tegi kaasa Elvise 1969. aasta filmis «The Trouble with Girls». Samuti oli Mason üks vähestest näitlejatest, kel õnnestus Elvisega duetti laulda.

Masoni arvates ei oleks eakas Elvis Presley erinenud kuigivõrd oma nooremast variandist.

«Elvis oleks alati jäänud Elviseks. Talle meeldis end naistega ümbritseda ning esineda. Arvan, et vanemas eas oleks laulja jäänud iseendale truuks ning olnud niikaua laval kui tervis oleks lubanud. Ma ei arva, et vanem Elvis oleks üksnes roki juurde jäänud, vaid proovinud erinevaid muusikažanreid,» nentis Mason.

Mason on veendunud, et lisaks kergematele filmirollidele oleks Presley hiljem katsetanud ka tõsisemate filmirollidega.

«Elvis sõnas mulle, et ta tahaks veel filme teha, eelkõige draamafilme, kuna Hollywoodis muiatakse tema üle. Tundsin, et see tegi talle haiget,» meenutas näitleja.

Trummar Bob Lanning oli 1970. aastatel Presley saateansamblis ning esines 63 korral kuulsusega koos.

Lanning on veendunud, et Presley oleks lõpuks loobunud ennast hävitavast elustiilist.

«Eakamaks saades oleks ta kindlasti hoogu maha võtnud. Olen veendunud, et ta oleks teinud ka ülemaailmse turnee, sest ta armastas laval esinemist. Vanemas eas oleks tal olnud aega tegeleda ka näiteks muusikaväliste ajadega,» arvas trummar.

Bassimängija Duke Bardwell oli Elvis Presley taustansamblis 1970. aastatel 181 kontserdil. Bardwell nägi aga ka kuulsuse pahupoolt. Tema arvates hävitas Presley end ise, kuna sattus niiöelda oravarattasse, millest ta ei osanud välja tulla.

Bardwell arvas, et kui Elvis Presley oleks seni elus, siis oleks ta rahulikum ja armastaks rohkem privaatsust.

See oleks aga õnnestunud vaid siis kui laulja elukoha paika oleks teadnud vaid vähesed.

«Kui tal oleks õnnestunud privaatsus saavutada, siis kuuluksid ta siseringi pereliikmed ja lähedased sõbrad. Presley oleks alles hoidnud kõik oma kuldplaadid ja muusikaauhinnad, kuid need ei tähenda talle tegelikult midagi. Ta teab, kes ta on,» arvas kitarrist.

Ta jätkas, et eaka Elvis Presleyga on koos naine, kes on aidanud tal rasked ajad üle elada ning muusik on  talle selle eest tänulik.

Presleyl oli ta lauljakarjääri jooksul mitu kallihinnalist kitarri. Ta andis välja 52 albumit ja 100 singlit ning mängis 31 filmis.

Lisaks paistis Preseley silma oma ebatavaliste esinemiskostüümidega.

Elvis Presley oli 1967- 1973 abielus Priscilla Baulieuga ning neil on tütar Lisa Marie Presley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles