Pärnu rannas näeb lohesurfareid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lohesurf on efektne ja vaatemänguline spordiala.
Lohesurf on efektne ja vaatemänguline spordiala. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel nädalavahetusel toimub Pärnu rannapromenaadi lõpus asuval surfialal rahvusvaheline lohesurfi võistlus.

Võistluse pressiesindaja Piret Laasiku teatel näeb surfareid merel võistlemas kolmes distsipliinis: kursisõidus ehk race's, vabastiilis ehk freestyle's ja kiteloop’is.

“Et kohale on oodata kuni 60 võistlejat, pakutakse piisava tuule olemasolul pealtvaatajaile kindlasti unustamatut vaatemängu merel,” rääkis Laasik. “Pärnu rand on eriline tänu oma asukohale, mis võimaldab sõita praktiliselt igast ilmakaarest puhuva tuulega. Eestimaa suve lõpp aga kingib meie surfaritele tuulise, et mitte öelda tormise ilma. Kui rannas lõppeb niinimetatud suvitushooaeg algab alles surfihooaeg, sest rand ja meri on vabad selle ala nautijatele.”

Lisaks võistlusele toimuvad ka erinevad üritused paralleelselt võistlusega Aloha surfiklubi juures. Üritus on kõigile tasuta ja korraldajad lubavad tegevust kõigile kohaletulnuile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles