Charlie Hebdo kõmulised karikatuurid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlie Hebdo
Charlie Hebdo Foto: SCANPIX

Eile avasid relvastatud äärmuslased tule Prantsusmaal Pariisis satiiriväljaande Charlie Hebdo toimetuses tappes 12 inimest, kelle seal olid ka neli andekat karikaturisti.

Charlie Hebdo on tuntud eelkõige islami ja prohvet Muhamedi pilamisest, kuid satiiri on ilmunud ka katoliiklaste, juutide, Prantsuse poliitikute ja maailma sündmuste teemal, kirjutab Huffington Post.

Prantsuse satiiriväljaanne sai maailmakuulsaks 2006. aastal pärast seda kui avaldas karikatuuri nutvast prohvet Muhamedist juures tekst « Mahomet débordé par les intégristes» (Mohamed on sattunud fundamentalistide mõju alla).

Charlie Hebdo on avaldanud prohvet Muhamedist 12 kõmulist karikatuuri, saades islamistide hukkamõistu osaliseks.

Prantsuse moslemeid ühendav organisatsioon on väljaannet kohtusse kaevanud.

2007. aastal avaldas Prantsuse satiiriväljaanne veel ühe  karikatuuri, millel oli tekst «Charlie Hebdo tuleb looristada!»

2011. aastal aga ilmus karikatuur «100 piitsahoopi kui sa naeru kätte ei sure». Tegemist oli numbriga, mille külalispeatoimetajaks oli nimetatud prohvet Muhamed. Pärast seda tehti lehe toimetusele rünnak.

2011. aastal kujutas Charlie Hebdo prohvet Muhamedi ka homona.

2012. aastal aga kajastati juutide ja moslemite vahelise vihavaenu teemat.

Sel aastal ilmunud numbris aga avaldati karikatuur, millel äärmusrühmituse Islamiriik võitlejad võtavad prohvet Muhamedil pea maha.

Karikatuure vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles