Laulja Sarah Brightman alustab Venemaal kosmoselennuks treenimist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarah Brightman
Sarah Brightman Foto: SCANPIX

Briti laulja Sarah Brightman suundub sel nädalal Venemaale, kus ta hakkab treenima lennuks Rahvusvahelisse Kosmosejaama (ISS).

54-aastane sopran teatas juba 2012. aastal, et ta tahab teha lennu ISSile, edastab TASS.

Laulja lendab koos astro-ja kosmonaudiga ISSile Venemaa Sojuz raketi pardal. 52 miljonit dollarit maksva mineva lennu korraldab staarile USAs Virginias asuv kosmoselendude firma Space Adventures.

Brightmanist saab seitsmes oma reisi eest maksnud turist ISSil.

Eelmine mitteastronaut oli Cirque du Soleil asutaja ja juht Guy Lalibert, kes külastas ISSi 2009. aasta septembris. Microsofti kaasasutaja Charles Simonyi on ISSi külastanud turistina kahel korral.

Brightman peaks Venemaale saabuma homme ning alustama kosmosetreeninguid Tähelinna kosmosekeskuses ülehomme.

Laulja peaks koos Vene kosmonaudi Sergei Volokovi ja Taani astronaudi Andreas Morgenseniga lendama ISSile 1. septembril.

Kosmoselennuks treenib ka 51-aastane Jaapani ärimees Satoshi Takamatsu, kes saab Brightmani paiga kui laulja ei saa mingil põhjusel ISSile lennata.

Brightman on varem kosmoselennusimulatsiooniga kokku puutunud külastades USAs Johnsoni kosmosekeskust.

Brightman andis 2013. aastal välja oma 11. Sooloalbumi ning teda tuntakse ka kui Andrew Lloyd Webberi muusikali «Ooperifanttoom» peaosatäitjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles