Reno Hekkonens EMA kategooriatest: kui jääme nõutuks, siis küsime artistilt ja kriitikutelt

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval, 13. jaanuaril külastas Elu24 stuudionurka Eesti Muusikaauhinnad 2015 korraldustiimist Reno Hekkonens, kes avaldas, mille poolest erineb gala teistest muusikaauhindade üritustest, kuidas valitakse žürii ning miks on muutunud kategooriad!

Sel neljapäeval Nordea Kontserdimajas toimuva Eesti Muusikaauhinnad 2015 auhinnatseremoonia üks korraldajatest Reno Hekkonens rääkis Elu24le, et üritust proovitakse igal aastal teha aina suuremalt, sest tegemist on Eesti muusikute jaoks tähtsa auhinnaga, mis võtab kokku eelmise aasta. Lisaks ei ole auhind seotud kommertslikult raadiote ega müügieduga.

Auhinnatseremoonial esinevad Getter Jaani & Risto Vürst, Genka & Paul Oja ning Elephants From Neptune. Varasemalt on välja kuulutatud Tanja, Karl-Erik Taukari, Curly Stringsi ja Ewert and The Two Dragonsi esinemised. Lisaks lubab Reno veel üllatusi.

«Esinejate valiku oleme teinud näiteks selle järgi, kes on olnud väga oodatud. Eelmine aasta oli Kerli Kõiv spetsiaalselt kohal. Või kutsume artisti, kes on eelmisel aastal väga esil olnud ja teinud midagi, mis väärib tähelepanu,» avaldas Reno.

Lisaks on ajaga muutunud ka kategooriad ning sel aastal on üllatuslikult Aasta Popalbumi kategoorias nomineeritud Curly Strings, Kõrsikud ja Vaiko Eplik, kes teadaolevalt ei ole popmuusikud. «Oleme ka ise olnud kimbatuses, kuhu liigitada mõni artist. Kui jääme nõutuks, siis küsime artistilt, mida ütleb tema, kuhu ta võiks kuuluda. Küsime ka muusikakriitikutelt. Kui artist ja kriitikud ütlevad, et just see konkreetne album on rohkem popalbum, siis ta järelikult kuulub sinna,» põhjendas Reno.

Vaata videost, mille poolest erineb EMA teistest muusikaauhindade galadest ning kuidas valitakse parimaid hindav žürii!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles