Stand-up teater POINT: 6 kuud, 75 etendust, 33 000 vaatajat ning kevadel laval taas uus staar

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Su nägu kõlab tuttavalt, Andrus Vaarik
Su nägu kõlab tuttavalt, Andrus Vaarik Foto: Karli Saul/SCANPIX

Eesti teatri- ja meelelahutusmaastiku värskeima tulija stand-up teatri POINT esimene poolaasta oli menukas, hooaja teine pool toob lavale uue staari ning värsket materjali  vanadelt tegijatelt.

Nagu numbritest näha armastab Eesti publik stand-up komöödiat. POINTi hooaeg algas 5. augustil Peeter Oja esimese turneega «KUI LOLL VÕIB INIMENE OLLA» ja jätkus sama materjali lisaetendustega oktoobris. Oktoobri turnee raames astus Peeter Oja publiku ette ka Soomes, Helsingi Aleksandri Teatri laval andes kahel õhtul kolm etendust täis saalidele.  Kokku anti kahel turneel 41 etendust, mida käis vaatamas 17 500 inimest.

Foto: Mihkel Uba

POINTi 2014. aasta lõpetas Ott Sepa esimene stand-up turnee  «OTT SEPP TÕUSEB ÜLES!»

Ühe kuu ja ühe nädala jooksul anti 34 etendust, mis on nii lühikse aja jooksul ühe näitleja poolt antud etenduste absoluutne rekord. Ott Sepa stand-up etendust käis vaatamas 15 500 inimest.

Ott Sepa ülestõus oli sedavõrd võimas, et lisaks tehtule otsustasime 2015. aasta veebruaris anda Ott Sepa esimese stand-up kava viimased lisaetetendused. Kuigi publiku nõudmine etenduse järele on suur ning Ott Sepp on sündinud stand-up koomik toimub veebruaris vaid 13 viimast etendust.

«POINTi asutamisel seadsin kaks peamist eesmärki: esiteks tuua Eesti publikuni värsket, teravat ja aktuaalset stand-up komöödiat olulistel teemadel. Teiseks anda läbi stand-up komöödia tuntud Eesti näitlejatele võimalus tulla publiku ette mitte vaid interpreetidena vaid ka tekstiautoritena. See toob näitleja klassikalise sõnalavastuse kõrval lavale oluliselt aktiivsemas rollis ning võimaldab publikul näha armastatud koomikut hoopis teises võtmes. Näitlejatele annab see suurepärase võimaluse avaldada iseenda mõtteid ja nägemusi ning loomulikult toob selline võimalus tavapärasesse teatritöösse vaheldust. Leian, et esimene poolaasta on olnud jõuline ja edukas ning oleme seatud eesmärgid hästi täitnud,» rääkis POINTi looja Karl Kermes.

Käimasolev hooaeg toob lisaks Ott Sepale juba märtsi alguses lavale uue nime Eesti stand-up maastikul!     

Foto: Harry Tiits

1.märtsil alustab oma esimest stand-up turneed Andrus Vaarik. Märtsi keskelt lisandub POINTi mängukavasse Peeter Oja uus stand-up materjal. POINT avaldab täpse info mõlema turnee kohta veebruari esimeses pooles. Mõlema näitlejaga antakse etendusi aprilli lõpuni. POINTI hooaja lõpetab Peeter Oja kahenädalane Kesk-Euroopa turnee, mille käigus antakse etendusi Saksamaal, Shveitsis, Austrias, Belgias, Luxemburgis.

Stand-up komöödia on komöödiaetenduse vorm, kus esineja ise on esitatava teksti autor. Erinevalt klassikalisest komöödiast on stand-up showdes väga suur osa publikul. Just publiku ja koomiku vaheline õige ja hea kontakt võimaldab stand-up õhtust saada elamuse, mis lihtsalt ei saa saalis kedagi külmaks jätta. Isegi, kui ei ole naljakas, on vähemalt valus…

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles