Sõpruse ekraanile jõuab kultusfilm «Navigaator Pirx»

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Navigaator Pirx
Navigaator Pirx Foto: Kaader filmist

3. septembril kl 21.00 saab esmakordselt Eesti kinolinal näha Marek Piestraki kultusfilmi «Navigaator Pirx» restaureeritud originaalversiooni.


Marek Piestraki legendaarne film räägib robotitest, mis on äravahetamiseni sarnased inimestega, kuid mitmeski mõttes inimestest üle. On plaan asendada mehitatud kosmoselendudel inimesed robotitega. Enne nende täies mahus kasutamist otsustatakse sooritada lend, kus nad peaksid oma võimeid näitama koostöös tavaliste inimestega. Lennu komandöriks määratakse Pirx (Sergei Desnitsky), kellele ei öelda, kes meeskonnast on inimene ja kes robot. Ka meeskond ise ei tea seda. Film põhineb Stanislaw Lemi novellil.

«Idabloki Ed Woodiks» kutsutud poolaka Marek Piestraki nõukaajal valminud, Arvo Pärdi muusikaga ja hetkega kultusstaatuse saavutanud põnevik kosmoselennul toimuvast inimese ja roboti kassi ja hiire mängust elu ja surma peale. Plektrum näitab filmi esmakordselt Eestis restaureeritud superkvaliteetses poolakeelses originaalis!

Pärast filmi pakuvad musikalist silmailu legendaarne indie-punk bänd – Röövel Ööbik ja vikertroonika stiili viljelev hetkel vaieldamatult parim live-bänd Eestis – Opium Flirt. Esmaesitlusele tuleb ka Opium Flirdi uus videosingel «Ratatouille».  

Alates 1. septembrist on kino Sõprus tavapileti hind 65 krooni, tudengid ja õpilased pääsevad filmide võlumaailma endiselt 50 kroonise piletiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles