Take 6 tuleb Eestisse!

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Take 6
Take 6 Foto: TRIPPLAAR KRISTOFFER/SIPA/TRIPPLAAR KRISTOFFER/SIPA

Jõulujazzi festivali avab 1. detsembril kontserdiga Kaarli kirikus 8 Grammy’ga pärjatud USA vokaalansambel Take 6.


Maailma vokaaljazzi absoluutsesse tippu kuuluva ansambli kordumatu stiil on rajatud laiale muusikalisele skaalale, mis ulatub gospelist jazzi ja hip-hop’ini. Nende kava tuumiku moodustavad laulud 2008. aastal ilmunud albumilt «The Standard» ja uued lood detsembris ilmuvalt jõulualbumilt.

Lisaks esinevad festivalil eesti, USA, türgi, nigeeria, brasiilia, portugali ja paljude teiste maade muusikud.

Portugali fado-flamenco nostalgiat pakub lauljatar Cristina Branco. Jazzkaare kõigi aegade ühe erilisema esineja Joe Zawinuli mälestuseks annavad kontserdi prantsuse muusikud Marthe-Sellam-Lassus. Kirikuvõlvide all saab kuulda põnevat türgi naissaksofisti Gilda Razanit oma saksa ansambliga ja mahedat inglise lauljat Tim Bowness’t koos meie ansambliga UMA. Rock Cafés kõlavad aga musta mandri haaravad rütmid afrobeat-stiili rajaja, legendaarse Tony Alleni ja tema muusikute esituses.

Sel kevadel maineka Elioni jazziauhinna võitnud Raivo Tafenau annab Vene Teatris kontserdi koos oma ammuse lavapartneri, brasiilia laulja-kitarristi Sergio Bastosega. Kontserdi salvestab Eesti Televisioon. Teatris esinevad järgmisel päeval ka Eesti Raadio laululapsed Kadri Hundi juhatusel, uue albumi kavaga Tõnis Kõrvitsa lauludest. Külalistena liituvad nendega muuhulgas Ivo Linna ja legendaarne Aabitsa-Mõmmi Ivo Eensalu esituses.

Eesti artistidest esitlevad festivalil oma uusi plaadikavasid Ain Agan - Oleg Pissarenko, Liisi Koikson, Heini Vaikmaa koos Mahavokiga toob publiku ette värske instrumentaalalbumi. Triol Sooäär-Andersen-Mathiesen ehk ansamblil Dynamite Vikings on mitmeid üllatusi. Eesti estraadiklassikat jazzilikes seadetes esitab trio Lauri Saatpalu-Raivo Tafenau-Peeter Rebane ja värskeid vokaalseadeid ka Kadri Voorand triolt.

Jõulujazzi kava on emotsionaalne ja vaheldusrikas, pakkudes nii pidulikkust kui ka lüürilisi mõttehetki. Sel korral rõõmustab festival üle Eesti kuulajaid kokku paarikümne kontserdiga.

Jõulujazzi piletid tulevad müüki järgmisel esmaspäeval, 6. septembril.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles