Maailma kõige ohtlikum mäesuusakuurort?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iisraeli-Süüria piiril Golani kõrgendikel on mäesuusakuurort, mida peetakse maailma kõige ohtlikumaks.

Kui maailma teised mäesuusakuurordid hiilgavad oma mägede ohtlikkusega, siis Mount Hermon on kuulus ja ohtlik selle poolest, et asub Süüriale üsna lähedal, edastab news.com.au.

Süürias on aga juba mitu aastat käimas kodusõda, mille lõppu näha ei ole. Lisaks tegutsevad selles riigis ka islamistliku rühmituse Islamiriik võitlejad, kes on kuulsaks saanud oma äärmusliku julmusega.

Iisraeli sai Mount Hermoni osaliselt oma kontrolli alla pärast Kuuepäevast sõda 1967. aastal. Süüria vallutas selle tagasi 1973. aasta Yom Kippuri sõjas, kuid Iisrael anastas mäe uuesti.

Seal asub Süüria ja Iisraeli vaheline puhvertsoon ning Mount Hermonil on ka ÜRO rahuvalvajad, kelle valvepost on ÜRO teenistuspaikadest maailmas kõige kõrgemal – 2814 meetri kõrgusel.

Mäesuusakuurordis  patrullivad Iisraeli armeeüksused ja politsei, kaitstest suusapuhkusele tulnuid.

Mäesuusatamise tipphooajal võib päevas kuurordis olla kuni 10 000 suusatajat.

Lisaks sõjalisele ohule ja terrorirünnakutele ohustab piirkonda ka kliimamuutus.

Kliimaasjatundjate sõnul ei pruugi ala enam kuigi kaua mäesuusatamiseks sobiv olla, kuna jää ja lume sulamine on kiirenenud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles