Koeraomanik pidi muutma koerte nimed, kuna need viitasid Adolf Hitlerile ja Eva Braunile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Staffordshire`i terjer
Ameerika Staffordshire`i terjer Foto: Wikipedia.org

Prantsusmaal elav koeraomanik oli sunnitud loobuma  oma koerte Itler ja Iva nimest, kuna võimude sõnul viitavad need natsi-Saksamaa diktaatorile Adolf Hitlerile ja ta naisele Eva Braunile.

Ameerika Staffordshire´i terjerid said uueks nimeks Ilisa ja Isio 4, edastab Daily Mail.

Koerte kummalised nimed sai avalikuks möödunud aasta septembris kui Meurthe-et Moselle piirkonna Saint-Nicolas-de-Porti linnapea Luc Bingsinger keeldus andmast koerapidamist lubavale dokumendile oma allakirja koerte kummaliste nimede tõttu.

«Need nimed on absurdsed, täiesti rumalad. Itler ja Iva viitavad otseselt Adolf Hitlerile ja Eva Braunile,» teatas linnapea.

Prantsusmaal peab olema teatud koeraliikide pidamiseks eriluba ning Ameerika Staffordshire`i terjerite omanik soovis sellist saada. Need terjerid liigitatakse ohtlike ja agressiivsete koerte alla.

Bingsingeri sõnul ei ole selles juhtumis küsimus mitte koerte ohtlikkuses, vaid nende nimedes.

Linnapea andmetel on koeraomanik Prantsusmaa äärmusparempoolse Front National`i liige ning on Saint-Nicolas-de-Portis selle partei esindaja.

Koeraomanik oli lõpuks nõus koertele panema uued nimed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles