Festivali “Jõulujazz 2010” peaesineja on Take 6

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Take 6 esineb Eestis 1. detsembril.
Take 6 esineb Eestis 1. detsembril. Foto: www.take6.com

Tänavu 15. korda toimuva rahvusvahelise festivali “Jõulujazz 2010” peaesineja on USA vokaalansambel Take 6, mis avab festivali 1. detsembril Tallinna Kaarli kirikus.

"Jazzkaare" pressiesindaja Anne Ermi teatel kuulub kaheksa Grammyga pärjatud Take 6 maailma vokaal-jazz'i absoluutsesse tippu.

“Ansambli kordumatu stiil on rajatud laiale muusikalisele skaalale, mis ulatub gospelist jazz'i ja hiphopini,” ütles Erm. “Nende kava tuumiku moodustavad laulud 2008. aastal ilmunud albumilt “The Standard” ja uued lood detsembris ilmuvalt jõulualbumilt.”

Veel näeb festivalil Portugali fado-flamenco nostalgiat pakkuvat lauljatari Cristina Brancot. "Jazzkaare" kõigi aegade ühe erilisema esineja Joe Zawinuli mälestuseks annavad kontserdi prantsuse muusikud Marthe-Sellam-Lassus. Kirikuvõlvide all saab kuulda türgi naissaksofisti Gilda Razanit oma saksa ansambliga ja mahedat inglise lauljat Tim Bowness't koos meie ansambliga UMA.

“Jõulujazzi” raames jõuab Tallinna Rock Cafésse Musta Mandri haaravate rütmidega afrobeat-stiili rajaja Tony Alleni kaaslastega.

“Jõulujazzil” astub üles rida kodumaiseid artiste eesotsas Raivo Tafenau ja Brasiiliast pärit Sergio Bastosega. Veel esinevad Eesti Raadio laululapsed Kadri Hundi juhatusel uue albumi kavaga Tõnis Kõrvitsa lauludest. Külalistena liituvad nendega muuhulgas Ivo Linna ja legendaarne Aabitsa-Mõmmi Ivo Eensalu esituses.

Uusi plaadikavasid esitlevad festivalil Ain Agan - Oleg Pissarenko, Liisi Koikson ja Heini Vaikmaa koos Mahavokiga.

Ermi kinnitusel tuleb “Jõulujazzi” kava emotsionaalne ja vaheldusrikas, pakkudes nii pidulikkust kui lüürilisi mõttehetki. Sel korral rõõmustab festival 1.-17. detsembrini üle Eesti kuulajaid kokku paarikümne kontserdiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles