Benedict Cumberbatch vabandas «värviliste» kommentaari pärast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch Foto: SCANPIX

Briti staar Benedict Cumberbatch vabandas, et kasutas USA jutusaates tumedanahaliste näitlejate kohta väljendit «värvilised».

Ta kasutas nimetatud sõna rääkides Briti näitlejatest, kel on kodumaal nahavärvi tõttu vähem võimalusi kui USAs, kirjutab BBC.

Rassismi vastu võitlev organisatsioon Show Racism the Red Card teatas, et see termin on ajast ja arust ning solvav.

Menusarjast «Sherlock» tuntud näitleja vabandas öeldes, et ta oli seda kasutades «idioot».

Cumberbatch sõnas USA jutusaate juhile Tavis Smileyle, et Hollywood pakub tumedanahalistele näitlejatele rohkem võimalusi kui Suurbritannia.

«Arvan, et värvilistel näitlejatel on Ühendkuningriigis raske. Paljudel mu sõpradel on USAs märgatavalt enam võimalusi kui Suurbritannias. Selle suhtes tuleks midagi ette võtta,» teatas staar.

Cumberbatchi kommentaarile reageeris kiiresti rassismivastane organisatsioon, mille sõnu, kasutas näitleja ebasobivat terminit.

«Väljend «värviline» on iganenud ning võib teatud tingimustes olla väga solvav. Eriti siis kui seda seostada ajaloosündmustega,» teatas organisatsioon.

Staari sõnul võib aidata tema juhtum juurutada poliitiliselt korrektset sõnakasutust, mis tagab rassilise võrdsuse.

«Kasutasin seda väljendit väga ebasobivalt ja vabandan kõigi ees, keda see solvas. Õpin oma veast,» teatas Cumberbatch.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles