Ott Lepland pajatab uues ajakirjas taipoksi harrastamisest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lepland andis meeleoluka advendikontserdi Butterfly lounge'is
Ott Lepland andis meeleoluka advendikontserdi Butterfly lounge'is Foto: Andres Raudjalg

Müügile on jõudnud ajakirja Sport esimene number, mis on igakuiselt ilmuma hakkav spordiajakiri nii tervise- kui ka tugitoolisportlastele.  Ajakirja esimese numbri kaanel on laulja Ott Lepland, kes harrastab taipoksi.

 

120-leheküljeline ajakiri keskendub ühelt poolt tervisespordile ja liikuvale eluviisile ning teisalt spordile kui meelelahutusele. Terve ajakirja sisu on kirjutatud Eesti autorite poolt, mistõttu on artiklid iseäranis sobilikud just siinsetele lugejatele. 

Ajakirja Sport peatoimetaja Merilin Piirsalu sõnul tutvustab ajakiri väga erinevaid spordialasid ja liikumisvõimalusi. „Innustame avastama uusi spordialasid nii tuntud kui vähemtuntumate inimeste kogemuse läbi ning anname spetsialistide vahendusel nõu kuidas õigesti trenni teha ning toituda,“ rääkis Piirsalu. „Teisalt soovib ajakiri pöörata lugejate tähelepanu ka sellele, et sport ei ole ainult higi ja vaev, vaid lõbu, nauding ja elustiil,“ lisas Piirsalu. Olulisel kohal on ka spordi ajalugu - lugejateni tuuakse mitmeid lugusid möödunud aegadest, meenutades erilisi persoone ja põnevaid sündmusi spordiajaloos.
Foto: esikaas

Ajakirja Sport esimeses numbris on juttu:

• Kaanepersooniks on Eesti üks tuntumaid lauljaid Ott Lepland, kes räägib taipoksi harrastamisest ja sellest, kuidas ta end laulmise kõrval füüsiliselt vormis hoiab.
• Rahvasportlane Raul kirjutab, kuidas tal õnnestus end esimeseks Tartu maratoniks treenida ja see ka läbida 
• Muusik Pearu Paulus räägib, miks ta hokit mängib ning kas hokiväljakl on juhtunud ka midagi ohtlikku
• Raadiohääl Kertu Jukkum proovib curling’ut – kuidas naine mänguga hakkama sai, milline spordiala curling üldse on ja kuidas Eesti curling’ul läheb.
• Mida silmas pidada külma ilmaga trenni tehes: milline on õige varustus ning kuidas trenni tehes külmetusest hoiduda? Nõu annab treener Kristi Krull.
• Toitumisnõustaja Henri Ruul kirjutab, et ainult trenniga kehakaalu ei vähenda ja jagab soovitusi õigeks toitumiseks.
• Ajaloorubriigis meenutatakse suurt Soome suusameest Juha Mietot ning lugeda saab ka sellest, kuidas sündis Eesti spordiajakirjandus.
• Lisaks palju muid huvitavaid teemasid, sealhulgas: kuidas lapsele sobivaimat trenni valida, kui sensuaalne ja kirglik trenn on Argentiina tango, räätsamatkadest jpm.

Ajakirja Sport peatoimetaja on kirglik spordihuviline ja tagasihoidlik harrastussportlane Merilin Piirsalu. Toimetuse kolleegiumisse kuuluvad kaheksa spordiga seotud inimest, sealhulgas Allar Levandi, Aleksander Tammert ja Aivo Normak. Kaasautoriteks on teiste hulgas Jaan Jürine, Rein Heinsalu, Lembit Peegel, Taavi Libe jpt. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles