“Sügisulg” kutsub enne võistulaulmist töötubadesse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6aastane Elbe Reiter mullusel Pärnu linna ja maakonna noorte solistide konkursil.
6aastane Elbe Reiter mullusel Pärnu linna ja maakonna noorte solistide konkursil. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linna ja maakonna laste ja noorte solistide võistlus “Sügisulg 2010” keskendub tänavu Raimond Valgre ja Raivo Kõrgemägi heliloomingule ja korraldab laulukonkursi raames kaks töötuba.

Maarja Talts “Sügisulgu” korraldavast Pärnu Kontserdibüroost andis teada, et 18. septembril on Pärnu Kunstide majas laulja ja vokaalpedagoogi Sirje Medelli vokaalkursus ja 19. septembril löökpillimängija Reigo Ahvena rütmika töötuba.

Medelli kursusel keskendutakse hääleefektidele, teksti dramaturgiale, fraseerimisele mitmes stiilis ja hääleulatuse arendamise võtetele. Ahven tutvustab analüüsi, muusikaliste näidete ja praktiliste harjutuste kaudu rütmi olemust ja peamisi stiile.

Töö toimub nii algajate kui edasijõudnutega. Oodatud on kõik muusikaga tegelevad noored Pärnu linnas ja maakonnas ning üldhariduskoolide, lasteaedade ja huvikoolide muusikaõpetajad. Eraldi töö on kavandatud muusika- ja huvikoolide löökpillieriala õpilaste ning noortebändide trummaritega.

Töötubadest ja konkursist osavõtt on tasuta, kuid tarvis on end eelnevalt kirja panna.

Kaheksandat korda toimuva “Sügisulu” eelvoorud leiavad aset 5.-7. novembrini Pärnu ühisgümnaasiumis, seal selguvad esinejad lõppkontsertidel 19. novembril kontserdimajas ja 21. novembril Endla teatri Küünis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles