Reisikorraldajad jätavad kesise huvi tõttu ära Gran Canaria reisid

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Ühiseid tellimuslende kasutanud reisikorraldajad Horizon Travel ja Novatours tühistavad kesise huvi tõttu 7. oktoobrist 11.novembrini toimuma pidanud Gran Canaria reisid, pakkudes klientidele asendusreisi, muudetud kavaga reisi või rahatagastust. Muudatused puudutavad 38 Horizon Traveli ja mitukümmet Novatoursi klienti.

«Üks võimalus on minna Gran Canariale läbi Helsingi meie emaettevõtte Aurinkomatkat gruppidega. Teise võimalusena pakume Horizon Traveli muid talvehooaja sihtpunkte. Kui klient sobivat asendusreisi ei leia, siis tagastame ettemaksu,» täpsustas Horizon Traveli tegevjuht Cinzia Siig.

Novatours seevastu ei jäta firma tegevjuhi Andree Uustali sõnul reise päris ära, vaid muudab nende kava - reisid Gran Canariale toimuvad nimelt läbi Tenerife vastavalt Tenerife lennuplaanile.

See tähendab, et kui esialgu pidid Gran Canaria reisid toimuma väljumistega alates 7. oktoobrist kuni 11. novembrini, siis nüüd saavad Novatoursi kliendid valida Gran Canaria reisi kogu hooaja vältel ehk 15. oktoobrist 14. aprillini.

Varem Gran Canaria reisi broneerinud Novatoursi kliendid saavad oma broneeringu vahetada uue kavaga reisi või täiesti uue sihtkoha vastu või siis ettemakstud summa tagasi küsida.

Uustali sõnul oli vähene huvi Gran Canaria vastu peamiseks põhjuseks, miks kõigis Baltimaades möödunud aasta talvehooajal keegi vastavaid otsereise ei korraldanud.

Cinzia Siig märkis, et kuigi selle hooaja viimased Gran Canaria reisid oleks pidanud toimuma alles novembrikuus, polnud Horizon Travelil mõtet hakata reise ükshaaval tühistama. «Näeme juba ette, et huvi on leige ehk praktiliselt olematu,» põhjendas ta.

Miks on just Gran Canaria vastu huvi olematu, samas kui Tenerife reisid on jätkuvalt väga populaarsed, on firma juhi sõnul raske öelda. «Võimalik, et just Gran Canarial on rahvas rohkem käinud kui Tenerifel. Gran Canaria reisidega alustas Horizon Travel juba 2001. aastal,» märkis ta.

Üldiselt on esimesed külmemad ilmad inimeste huvi soojamaareiside vastu taas märgatavalt tõstnud, kinnitas Siig. «Rohkem tühistamisi ei ole plaanis ja muude sihtkohtade müük läheb plaanipäraselt.»

Ka Novatoursi juht Andee Uustal ütles, et huvi soojamaareiside vastu on muutunud viimaste nädalatega elavamaks. «Põhjuseks on jahe sügis, mis tuli väga järsku pärast ülikuuma suve ning elavdas eestimaalaste soovi veeta päikesepuhkus välismaal. Näiteks Tenerife reisid müüvad hetkel üle ootuste hästi. Uus sihtkoht Iisrael ja Egiptuse reisid on samuti müünud plaanide kohaselt,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles