Elu24 video! Sven Lõhmus: minu esimene professionaalne süntesaator maksis üle 30000 krooni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval, 2. veebruaril avati Rahvusraamatukogus näitus «Muusikainstrumente Sven Lõhmuse erakogust. Auhinnatud plaate Rahvusraamatukogu muusikakogust», kus saab tutvuda kuulsa Eesti produtsendi töövahenditega.

Kõiki muusikainstrumente oma kogust Lõhmus näitusele välja pole pannud. Kokku on Lõhmusel umbes 40 intrumenti, kuigi ta pole neid kordagi kokku lugenud.

90ndatel produtseerimisega alustamine oli Sven Lõhmuse jaoks raske - pille oli vähe saadaval ja need maksid palju. Näiteks toob produtsent oma esimese professionaalse süntesaatori, mis maksis 1997. aastal üle 30 000 krooni.

Näitusel on näha ka üpris kuulsaid süntesaatoreid - ühega neist on tehtud näiteks Black Velveti laul «17».

Foto: Sander Ilvest

Eesti Laulust Lõhmus sellel aastal osa ei võtnud. «Kui jõuad, siis teed,» lausub produtsent.

Küsimusele, miks Eesti poppmuusika siiani 90ndate kõla on säilitanud, oskab Lõhmus raskusteta vastata. Peamiseks põhjuseks on see, et enamus Eestis tegutsevatest produtsentidest on selle ajastu inimesed. Veel lisab ta, et tänapäeval on hakanud juurde tulema ka uuema kõlaga poppmuusikat.

Näitus «Muusikainstrumente Sven Lõhmuse erakogust. Auhinnatud plaate Rahvusraamatukogu muusikakogust» jääb Rahvusraamatukogus avatuks 28. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles