Briti snaiper on ohtlikum kui filmiga kuulsaks saanud ameeriklane Chris Kyle

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Cooper filmis «American Sniper»
Bradley Cooper filmis «American Sniper» Foto: SCANPIX

Maailma kõige ohtlikumaks snaiperiks saab pidada Briti mereväe seersanti, kelle kohta on teada, et ta tappis Afganistanis ja Iraagis 173 Talibani võitlejat.

See tagasihoidlik pereisa edestab seega filmi «American Sniper» ja autobiograafilise raamatu kaudu kuulsaks saanud ameeriklast Chris Kyle´i, kes hukkus 2013. aastal, edastab Daily Mail.

USA kaitseministeeriumi andmetel on Kyle`i kontol 160  tapmist Iraagis, mehe enda arvutuste järgi võis tal neid pigem olla 250 või üle selle. Ta sai oma täpsuse eest hüüdnimeks Saatan.

Briti kõige edukama snaipri identiteet on hästi varjatud, kuna kardetakse, et temast võib saada islamistide märklaud.

Tema kohta on teada, et ta on abielus ja tal on lapsed, kuid oma saavutuste suhtes on ta väga tagasihoidlik.

Ta lausa üliinimlikud snaiprioskused on teada vaid ta perel ja armeejuhtidel.

«Kuigi ta on väga professionaalne ja tagasihoidlik, on ta samas tapvam kui katk. Ta on legend,» selgitas mehe lähikonda kuuluv allikas.

Inglane on näiteks suutnud tappa 90 islamivõitlejat ühe päevaga. See leidis aset 2010. aastal Afganistanis operatsiooni Herrick XIII ajal.

Ta kasutab L115A3 relva, mis võimaldab tabada kaugemal kui üks kilomeeter asuvat sihtmärki.

Teada on, et see snaiper tegi oma parimad lasud 2006. – 2007. aasta talvel Afganistanis operatsiooni Herrick V käigus.

See sõdur ei ole püüdnud püstitada rekordit ega ka reklaami oma sooritusi. Teda peetakse meheks, kes austab oma vastast ning ei näe neis vaid sihtmärki.

«Ta on psühholoogiliselt väga tugev isik ning tuleb toime äärmiselt keerulistes olukordades, jäädes alati rahulikuks,» nentis allikas.

Režissöör Clint Eastwoodi film «American Sniper» kandideerib kuuele Oscarile. Peaosas, Chris Kyle`i rollis on Bradley Cooper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles