Svjata Vatra looja Ruslan Trochynskyi teenetemärgist: kui keegi teeb head, siis tänage teda

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svjata Vatra kontsert Viljandi folgil
Svjata Vatra kontsert Viljandi folgil Foto: Jelena Rudi

President Toomas Hendrik Ilves annab Eesti Vabariigi 97. aastapäeva eel Eestile osutatud teenete tunnustamiseks 99 inimesele riiklikud autasud. Valgetähe teenetemärgi saav Svjata Vatra looja Ruslan Trochynskyi kommenteeris Elu24le, et tal on selle üle väga uhke tunne.

Ansambli Svjata Vatra looja Ruslan Trochynskyi, kes on eesti ja ukraina rahvakultuuri ja –muusika tutvustaja ja vahendanud ka Eestis kogutud annetusi Ida-Ukrainale, rääkis Elu24le, et teda valdavad uhke tunne ja suured emotsioonid.

«Meie kümmet tegutsemisaastat Eestis on märgatud ka varem, aga nüüd on seda märganud ka Eesti riik,» rääkis Ruslan, et see autasu on väga tähtis tunnustuse näitamine.

«Me tegime heategevuskontserte ning esindame välismaal alati Eestit. Ida-Ukrainas rääkisime rahvale, kuidas Eesti neid toetab.»

Ruslanil jätkub ohtralt tänusõnu kõigile, kes külastavad Svjata Vatra kontserteid ning avaldavad oma toetust.

«Kui keegi teeb head, siis tänage teda ja öelge «aitäh». Just olulised on inimlikud tunded ja suhted,» julgustas Ruslan.

Praegu tegeleb Svjata Vatra singli salvestamisega, mis avaldub varsti Tallinn Music Weeki puhul. Lisaks esitleb ansambel suvel Viljandi Folgil oma uut plaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles