Video: Tiibeti buda mungal on 170 last

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lama Lobsang
Lama Lobsang Foto: Facebook

Tiibeti buda mungast on saanud paljude laste jaoks isakuju ning tal on kokku 170 last.

Hiinale kuuluvas Tiibeti autonoomses piirkonnas Yushus asuv buda munk Lama Lobsang aitas esmalt 33 last, kes 2010. aasta maavärinas, mille magnituud oli 6,9, oma vanemad kaotasid, edastab Huffington Post.

Nüüd neli aastat hiljem juhatab ta suurt lastekodu, milles on 170 last.

Briti ringhääling BBC tegi mungast filmi «A Richer World: When Wealth Is Not Enough» ( Jõukam maailm: kui ei piisa vaid rikkusest).

«Mu lapsed ei ela lastekodus ega ka koolis. Nad elavad kodus. Nad kutsuvad mind isa ja mina neid oma lasteks,» teatas munk.

Lama Lobsang hoolitseb laste tervise, õige toitumise ja liikumise, kuid ka vaimsuse ja hariduse eest.

Ta peab oma suurt perekonda ülal budistlikel teemadel loengute andmise ja annetuste abil.

«Lapsed on tulevik ja nende eest tuleb hästi hoolitseda. Nad võivad olla orvud, üksikvanemaga või vaesest perest, kuid minu juures on nende kodu,» jätkas munk.

Maavärinatega on seotud veel sarnaseid lastekodude loomise lugusid.

Üks neist leidis aset Haitil, mida tabas samuti 2010. aastal maavärin. Len ja Cherylann Gengeli tütar Britney oli sel ajal Haitil ning hukkus. Naine hukkus, kuid enne seda jõudis helistada vanematele, et ta tahab Haitil lastekodu rajada.

Vanemad viisidki viis aastat hiljem tütre plaani ellu ning nüüd juhatavad lastekodu, kus on 66 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles