Reisiguru.ee: Kuningate org

Reisiguru.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuningate org.
Kuningate org. Foto: Wikipedia.org

Egiptus on oma võimsuses ja ilus palju enamat, kui vaid püramiidid ja meri. Neile, kes peavad lugu ajaloolisest pärandist, mis pakuvad emotsionaalseid kõrghetki, on Egiptuse üheks suurejoonelisemaks vaatamisväärsuseks Vahemerest umbes 600 kilomeetri kaugusele lõunapoole jääv Kuningate org.

Kuningate org on vaaraode matmispaik Niiluse läänekaldal Teeba mägedes ajaloolise Teeba linna lähedal. Sealt on seni leitud üle 60 hauakambri, kusjuures uute hauakambrite leide on toimunud ka viimastel aastatel. Peaaegu pooled avastatud hauakambritest on rajatud kaljulõhedesse. Haukambritest kuulsaim on Tutanhamoni oma, mis ühena vähestest jäi antiikajal rüüstamata. Kuningate org oli Uue riigi enamike 18.–20. dünastia (1570–1070 eKr) vaaraode, preestrite ja ülikute matmispaik. Paljud sealsed hauakambrid, käigud ja koridorid on seniajani alles.

Loe edasi Reisiguru.ee-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles