Galerii: Vana Baskini Teatri sünnipäevapidu Salme Kultuurikeskuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 7. veebruaril tähistas Vana Baskini Teater Salme Kultuurikeskuses oma 10. sünnipäeva. Esietendus Mike Yeamani komöödia «Õnnenumbrid», mille lavastas Eero Spriit. Etenduse peosas on Helgi Sallo, teistes osades mängivad Raivo Rüütel, Katrin Valkna, Madis Milling, Merilin Kirbits, Mihkel Tikerpalu (SA NUKU), Rauno Kaibiainen.

Foto: Viktor Burkivski

Etenduse peosas on Helgi Sallo, teistes osades mängivad Raivo Rüütel, Katrin Valkna, Madis Milling, Merilin Kirbits, Mihkel Tikerpalu, Rauno Kaibiainen.

Foto: Viktor Burkivski

Vana Baskini Teter on toonud 10 aasta jooksul lavale ligi 50 lavastust.

Aastas annab teater 150-160 etendust. Publiku arv jääb aastas vahemmiku 25-30 tuh. Etendusi antakse üle Eesti Värskast Sõrve sääreni ja muidugi teatri «kodusaalis» Salme Kulturikeskuses.

Foto: Viktor Burkivski

Vaba Baskini Teatri näitlejate tuumik koosneb kümnest näitlejast, külalistena on kaasa teinud üle 50 vabakutselise ja näitleja teistest teatritest.

Foto: Viktor Burkivski

Mike Yeamani «Õnnenumbrid» jõudis Inglismaal esmakordselt publiku ette 2008. aastal ja pälvis samal aastal Briti näitekirjanduse preemia ning seda on korduvalt lavastatud teatrites üle kogu Suurbritannia.

Pealkirja järgi on lihtne järeldada, et tükis on tegu loteriiga. Ja nii ongi. Perekond on pühendunud loteriil mängimisele. Kõik pereliikmed loodavad võita ja seeläbi igaüks omal viisil oluliselt oma elukvaliteeti parandada. Eeskätt vähemalt väliselt ikka juba päris dementses eas vanaema (mängib Helgi Sallo), kes loodab oma viimased päevad võiduraha eest luksusvanadekodus veeta. Aga ka tema tütar (Katrin Valkna), kes ainsana perele elatist teenib, ja väimees (Raivo Rüütel), kelle sissetulek on juba mõnda aega vaid töötu abiraha. Rääkimata hilisteismelisest tütretütrest (Merilin Kirbits) ja varateismelisest tütrepojast (Rauno Kaibiainen), kelle soovid vastavad päris täpselt nende eale. Nimetatud eeldustest lähtudes algabki komöödias tõeline „õnnejaht“. Et segadus, mille peamine tekitaja on vanaema, oleks veel suurem, sekkuvad mängu ka «peresõber» - Madis Milling ja tütretütre «silmarõõm» - Mihkel Tikerpalu.

Foto: Viktor Burkivski

«Õnnejaht» ei kulge kaugeltki kivide-kändudeta ja mõnigi kord tundub, et kõik on mokas, aga nagu komöödiale kohane, on lõpp siiski lootusrikas. Kokkuvõttes on tegemist särava ja vaimuka komöödiaga, millel aga sugugi ei puudu nalja taha peidetud tõsisem sõnum.

Etendust mängitakse hooaja lõpuni erinevates teatrites ja kultuurimajades üle Eesti.

Vana Baskini Teater tänab oma publikut ja loodab jätkata kord alustatud teed.

Vaata pildigaleriid ja videot esietendusest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles