Andrus Vaarik: olen piisavalt küps, et teha sel kevadel üks stand-up

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Vaarik
Andrus Vaarik Foto: Mihkel Uba

2015. aasta märts on märgilise tähendusega. Teatrikuu avalöögi annab Andrus Vaarik. 

Andrus Vaarik tuleb seekord publiku ette ilma rollita, ta ei tule Ivan Oravana, ta tuleb iseendana! Stand-up etendus «MÕTLEMINE ON SEKS» on Andrus Vaariku maailmakäsitlus, mis jõuab publikuni läbi küpse teksti ja rohkelt mänguliste sketšide.

Foto: Mihkel Uba

1. märtsil astub armastatud näitleja Andrus Vaarik lavale, et anda oma elu esimene täispikk stand-up etendus. Ühtlasi on see õhtu avalöögiks stand-up teatri POINT poolt korraldatud üle-eestilisele turneele, mis lõppeb 19. aprillil. 

«Suvel arutasime Andrusega, mis suunas maailm liigub ja millised tendentsid ühiskonnas prevaleerivad. Andrus arvas, et üha vähem inimesi tunneb mõnu lihtsalt mõtlemisest. Teda aga mõtlemine erutab. talle meeldib, mõtelda lausa nii, et tekib intellektuaalne erektsioon… See oli nii värske ja ootamatu seisukoht, et ma tegin kohe ettepaneku stand-up materjali loomiseks ning sealt ka etenduse nimi,» rääkis stand-up teatri POINT looja Karl Kermes. «Andruse stand-up etenduse teemade ring on lai ning huvitav. Ootamatuid seisukohti on seal küllaga. Materjali jagub religioonist Marko Reikopini, pioneeriliikumisest metsakalmistu kitsedeni ning ebausust vabaduseni. Tegemist on terava ja naljaka ning väga mängulise materjaliga, mida punase joonena läbib raamidee, et mõtlemine on mõnus ja oluline. Seks on küll ka laval, kuid seda valdavalt siiski metafoorina… kuigi mine tea…,» lõpetas Kermes. 

Foto: Mihkel Uba

Andrus Vaarik arvab oma ettevõtmise kohta järgmist: «Iga näitleja võiks oma karjääris jõuda hetkeni, kus on valmis lavale tooma stand-up etenduse. Minu jaoks on see päris suur väljakutse, kirjutada ja esitada ning mitte olla oma mõtete vastu liiga kriitiline. Usun, et olen professionaalselt selleks piisavalt küps. Lavaka lõpetamisest saab kevadel mööda juba 33 aastat. Ning loomulikult on mul olnud väga hea kaaskond, kellega seda hullust ette võtta.»

Stand-up etendus «MÕTLEMINE ON SEKS»  sünnib koostöös Tallinna Linnateatri kolleegide Paavo Piigi ja Henrik Kalmetiga ning Birgit ja Karl Kermesega stand-up teatrist POINT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles