Uue kunsti muuseumis avanevad näitused

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Olvet.
Maret Olvet. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu uue kunsti muuseumis avatakse täna kell 17 kaks uut näitust: klaasipuhumise sümpoosioni lõppnäitus “Klaasipoeesia” ja graafik Maret Olveti juubelinäitus “Kulgemine”.

Klaasipuhumine Evald Okase muuseumi õuel on selleks suveks lõppenud.

Läbiv idee sel aastal oli ühendada klaasi ja luulet. Näitusel saab vaadata Ülo Josingu ja Kati Kerstna fotosid sümpoosionist, lugeda Merle Kannuse klaasist inspireeritud luuletusi ja vaadata klaasi mitmesuguses tõlgenduses: suurematest installatsioonidest pisiplastikani, puhutud ja valatud vorme, varjude ja valguse mängu.

Klaasile puhusid hingeõhu sisse Kai Koppel, Viivi-Ann Keerdo, Ivo Lill, Irene Lill, Eve Koha, Katrin Josing, Ülo Josing, Kati Kerstna, Kairi Orgusaar, Kateriin Rikken, Merle Kannus, Erki Kannus, Toomas Riisalu (Eesti), Anna Mlasowsky (Saksamaa), Robert Emeringer ja Zaiga Baiga (Luksemburg), Remigijus Kriukas ja Indre Stulgaite (Leedu), Päivi Kekäläinen (Soome).

Maret Olveti kunstnikutee on kestnud 55 aastat ja tema looming peegeldab omal viisil Eesti graafika üldist arengut selle aja vältel. Vabagraafika kõrval on Olvet pidevalt loonud mälestusviitu ja eksliibriseid, kujundanud raamatuid ja postkaarte.

Väikegraafikas eelistab Olvet joonistuse lihtsust ja selgust ning just selles žanris avaldub kõige otsesemalt tema meisterlikkus joonistajana. Maret Olvet on töötanud seitse aastat toonases Eesti riiklikus kunstiinstituudis joonistuskateedri vanemõpetajana.

Näitused on väljas 29. septembrini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles