Väikese ukrainlase Igori kurb lugu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina konfliktis hukkunute kirstud
Ukraina konfliktis hukkunute kirstud Foto: SCANPIX

Ukraina kriis ja relvakonflikt ei ole puutumata jätnud ka lapsi.

Soome väljaanne Iltalehti tõi ära väikese seitsmeaastase Igori kurva loo.

Igor Molodetski mängis möödunud reedel väljas Artemivskis oma kodu lähedal kui toimus granaadirünnak ning granaadikild tappis ta.

Natuke aega enne surma poseeris poiss mereväevormis olles fotograafile. See jäi temast üheks viimaseks fotoks.

Igor oli koos naabritüdrukuga mänguväljakul kui rünnak algas.

Kui lapsed kuulsid rünnakut, viskus tüdruk koheselt maapinnale. Igor aga hakkas kodu poole jooksma. Kahjuks tabas teda granaaditükk ning ta hukkus.

Ukraina sõda kajastavad ajakirjanikud intervjueerisid Igori pereliikmeid pärast ta matuseid.

Pereliikmed tahtsid, et Igori kurb lugu jõuaks meediasse, et sellega hoiatada teisi Ukraina vanemaid, et nad lapsi valveta ei jätaks.

«Igor oli hea poiss, ta osaks juba väga noorena teha inimestele komplimente. Ta armastas oma ema väga,» sõnas Igori tädi Julia.

Vaid päev enne surma sõnas laps emale, et tal on maailma kõige kaunim ja parem ema.

Igorile meeldis koos vanema venna, 13-aastase Daniliga mängida arvutimänge. Venna sõnul oli Igor seitsmeaastasena oma vanuse kohta küps laps.

Igori pere arvates on Ukraina sõjapiirkonnas veel palju selliseid kurbi lugusid ning niikaua kuni käivad lahingud võib hukkuda ka lapsi.

«Meie Igor on surnud, kuid sõda ei lõppe. Kumbki pool ei pea relvarahust kinni. Nüüd ma tahaksin, et Maidani väljaastumisi ei oleks juhtunud ning president Viktor Janukovõtš oleks võimul. Janukovõtši ajal ei saanud inimesed surma,» jätkas poisi tädi.

Ukrainas on nüüdseks hukkunud juba 5500 inimest. Artemivskist vaid 40 kilomeetri kaugusel asuvas Debaltseves kardavad emad ja isad nüüd oma laste pärast, kuna lahingutegevuse rõhk on seal.

Ukraina armee teatas, et nad pidid Debaltsevest taganema. Separatistid teatasid omakorda, et nad on vallutanud enamiku sellest linnast.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles