Moskvas võideldakse korruptsiooni vastu koomiksiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa Moskva linnavalitsus andis välja koomiksi, mille abil püütakse ametnikele õpetada, kuidas hoiduda korrumpeeruvast tegevusest.

Koomiks kannab pealkirja «Võitlus korruptsiooniga» ning seda on jagatud umbes 30 000 ametnikule, et nad loobuksid altkäemaksu võtmisest, edastab väljaanne Izvestja.

Koomiksi on kokku pannud Moskva majandusülikooli poolt. Selles on kujutatud riigiametnikke koomilistes ja keerulistes olukordades ning samas on seal antud juhiseid, kuidas oleks eetiline käituda.

Koomiksis on ka hoiatavaid lugusid altkäemaksuga vahele jäänud ametnikest.

Koomiksis on toodud näitena, et ametnikud võivad vastu võtta kingitusi, mille väärtus jääb alla 3000 rubla (50 dollarit), kuid nad ei tohi kingitusi võtta mitu korda sama isiku käest.

«Leidsime, et mittetraditsiooniline lähenemine on kõige mõjuvam. Meie eesmärgiks oli luua kergelt arusaadav õppevahend,» teatas Moskva majandusülikooli esindaja Olga Vladimirova.

Lisaks pakutakse ametnikele kursusi, millel räägitakse niiöelda korruptsioonivabaks saamisest. Neil on osalenud ka Moskva aselinnapead.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles