Kuidas mehed tantsuliigutuste abil naistes huvi tekitavad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Travolta tantsustseen filmis «Saturday Night Fever»
John Travolta tantsustseen filmis «Saturday Night Fever» Foto: SCANPIX

Northumbria ülikooli psühholoogide sõnul võivad  meeste tantsuliigutused naljakana tunduda, kuid nad teevad neid alateadlikult, et naistes huvi tekitada.

Teadlased tegid katse, milles palusid naistel mehi hinnata nende tantsuliigutuste põhjal, kirjutab msnbc.msn.com.

Tulemused näitasid, et naistele meeldisid kõige enam need mehed, kellel tantsides peaaegu kogu keha liikus.

«Kuigi kentsakaid liigutusi ja kummalisi samme võidakse naljakaks pidada, langetavad naised tihtipeale nende põhjalt mehe üle otsuse,» selgitas psühholoog Nick Neave.

Neave jätkas, et loomariigis tantsitakse, näitamaks tervist, head vormi ja oskusi. Inimene on osa loomariigist ja inimstel avaldub see näiteks tantsupõrandal.

Ta lisas, et tantsus ilmneb ka loomingulisus, mis samuti võib näidata, et tantsija on nii-öelda hea saak.

«Tantsides tasub enda näitamine ja eputamine ära. Õiged kehaliigutused edastavad sõnumit, et olen noor, tugev, hea tervise juures,» jätkas uurija.

Teadlaste eesmärgiks oli kindlaks teha, kas inimesed kasutavad loomadega peaaegu samu kehaliigutamise võtteid vastassoost kaaslases huvi tekitamiseks.

Teadlased filmisid 19 mehe vanuses 18 – 35 eluaastat tantsimist. Laboris tehtud katses tuli meestel ett kujutada, et nad on ööklubis. Taustamuusikaks oli trummipõrin.

Siis töödeldi tantsijaid arvutis nii, et neist jäid vaid kontuurid. Ka muusika eemaldati. Neid tantsivaid kontuure anti näha naistele.

Tulemused näitasid, et keha painduvus mängib «hea» ja «halva» tantsimise juures üsna suurt rolli. Parimateks tantsijateks osutusid naiste arvates need mehed, kes enim oma torsot liigutasid ning kätega dramaatilisi žeste tegid. Meeste painduv keha viitavat ka headele geenidele.

«Inimeste puhul kehtib sama, mis loomade puhul. Isased loomad ja linnud näitavad potentsiaalsete partnerite ligi meelitamiseks keerukaid liigutusteseeriaid. Mehed saavad samaga hakkama tantsupõrandal,» selgitas uurija.

Inimkultuuris mängib tants seksuaalses külgetõmbes ja seksile meelitamises tähtsat rolli. .

Uurijate sõnul on üheks meeste tantsu parimaks näiteks stseen filmist « Saturday Night Fever», kus tantsimas näeb John Travoltat.

Kuigi erinevates kultuurides on erinevad tantsud ja eri aegadel on tantsitud erinevaid tantse, on vastassoole silma jäävad liigutused põhimõtteliselt samaks jäänud.

Head meessoost tantsijad on painduvad ning teevad pea, kaela ja torsoga seksikaid ning naistele meelde jäävaid liigutusi.

Psühholoogide soovitused meestele: püüa liikuda nii palju kui võimalik, ära muretse, mis teised arvavad, varieeri tantsuliigutusi ning katseta uusi liigutusi, ära imiteeri teisi tantsijaid, painduvamaks aitavad teha näiteks jooga ja pilates ning samu liigutusi ei tasuks kogu aeg korrata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles