Kurgjal õpetatakse moosi keetma

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval, 12. septembril kell 12 ootab Kurgja talumuuseum jälle asjahuvilisi esivanemate tarkustest osa saama. Seekord on teemaks talvevarud.
Pühapäeval, 12. septembril kell 12 ootab Kurgja talumuuseum jälle asjahuvilisi esivanemate tarkustest osa saama. Seekord on teemaks talvevarud. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Pühapäeval, 12. septembril ootab Kurgja talumuuseum jälle asjahuvilisi esivanemate tarkustest osa saama. Muuseumi osakonnajuhataja Pille Kuulme teatel algab õppepäev kell 12, selle teema on talvevarud.

Pere toidulaud on alati sõltunud sellest, mida oli keldrist, sahvrist või aidast lauale tuua. Ka kitsal ajal on meie perenaiste leidlikkus soolates, kuivatades ja hapendades olnud otsatu. Aastatega on võimalused avardunud ja kogemusi juurde tulnud.

«Hakkame üheskoos keetma, soolama ja hapendama, maitsma hoidiseid ja vahetama retsepte,» kirjutas õppepäeva korraldaja. «Jaanuaris sai iga külastaja kaasa «Kurgja kokaraamatu» esimese osa, sel korral täiendame seda hoidistega.» Laste töö on purke kaunistada.

Samal päeval kell 16 etendub muuseumis Mai Talvesti näitemäng «Varrud» Vändra kultuurimaja näitetrupi esituses.

10. oktoobri õppepäeval räägitakse mesilaste haigustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles