Mart Müürisepp tuleb aprillis lavale täiesti pöörase looga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Müürisepp
Mart Müürisepp Foto: Erakogu

Täna hommikul kell 10.00 tulevad Piletilevis müüki Mart Müürisepa värske ja pöörase lavaloo «Mees metsast» piletid. 

20. aprillil esietendub värvikas lavalugu «Mees metsast», mille peaosas särab näosaate võitjana kuulsust kogunud noor lavatalent Mart Müürisepp. Näidendi on kirjutanud ja lavastanud Rein Pakk («Miks mina?», «Brüsseli kapsas») ning teatritüki on ellu kutsunud Jan Uuspõld. Esietendusele Keila kultuurimajas järgnevad kohe etendused Tallinna Vene kultuurikeskuses ja edasi juba etendused kõikjal üle Eesti.

Lavastus räägib Mardi loo. Võiks öelda, et lavastus põhineb tõsielulistel sündmustel, kuid ei võta seda tõsielu liiga tõsiselt. Vahepeal ei saagi aru, kumb on pöörasem, naljakam ja kummalisem, kas elu või teater. 

«Mees metsast» on lugu sellest, kuidas me oleme oma edevuse sõltlased ja oma ego pantvangid. 

«Mart on väga mitmekülgselt andekas näitleja, ta on tugev draamanäitleja ja täpne parodeerija, samas ka muusikaliselt andekas, koreograafiliselt liikuv ja muidugi väga dünaamiline nukunäitlejana. Mardi lai näitlejaarsenal ja uskumatu lugu täidavad lava ehtsa teatrimaagiaga ja pealegi on lavale oodata ka mõnd üllatuskülalist,» lubab Pakk ja lisab: «Kindlasti on see teatritöö tõsine väljakutse nii mulle kui Mardile. Meil mõlemal tuleb ületada nii generatsioonide kui teatrivormide piire. Õnneks on see kõik puhas rõõm, mida on heameel publikuga jagada.»

 «Mina saan looma enda sees lavale lahti lasta. Igas mõttes. Mulle sobib!» lisab Mart.

 Lavastuse tutvustus Piletilevi müügikeskkonnas kõlab nii:

 Kes on see üliandekas poiss, kes suudab tummaksvõtva usutavusega jäljendada keda iganes Tina Turnerist Jaak Joalani? Poiss, kelle matkimisvõime paneb Andrus Vaariku arvates originaalidki kahvatama. Poiss, kes paneb neidude südamed palavikuliselt põksuma ja kellel endal on samas säärejooks, mida kadestab Tanja Mihhailova? Poiss, kes nukunäitlejana paneb laval elama kasvõi puuhalu või poroloonitüki?

Mart Müürisepp tuli, nägi ja võitis. 

Aga kust ta tuli? Kes ta on? 

Vastused neile küsimustele on nüüd teie ees laval. Ja need vastused on uskumatult üllatavad! «Mees metsast» on tõenäoliselt selle kevade kõige kummalisem ja rabavam lavalugu – seda lihtsalt peab nägema!

 Piletid on saadaval Piletilevis ja mängukohtades kõikjal üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles