Mehed eelistavad naisi, kes naeravad nende naljade peale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA Miami ülikooli psühholoogide uuringu kohaselt ei eelista mehed nalja heitvaid naisi, vaid naisi, kes nende naljade üle naeravad.

Uuring näitas, et mehi tõmbab naiste poole, kes on natuke naiivsed, kuid samas peavad nende huumorist lugu, edastab Daily Mail.

Teadlased tegid katse, milles lasid katsealustel meestel valida, kas nad eelistavad naisi, kes püüavad mehi oma naljadega naerma ajada või naisi, kes naeravad meeste naljade üle. Mehed eelistasid viimaseid.

Ilmnes ka see, et naised ei muretse sellepärast, kas nende nalju hinnatakse või mitte. Naistele meeldivad mehed, kes panevad nad naeratama.

Teadlased lasid rohkem kui 80 mehel ja naisel öelda, kui tähtis on see, et partner viskab nalja ja ajab naerma.

Veel uuriti, kui tähtis on see, et partneri arvates on neil hea huumorisoon.

Vastused näitasid, et naised eelistavad mehi, kes panevad nad naeramatama, mehed seevastu aga naisi, kes naeravad nende naljade peale.

Teises katses anti vabatahtlikele katsealustele hüpoteetiline kogus raha, mille said anda oma ideaalpartnerile.

Uuriti, et kui palju nad soovivad kulutada isikule, kes paneb nad naerma ja kui palju siis, kui isik nende naljade peale naerab.

Mida suurem oli rahasumma, seda väiksemaid piiranguid katsealused jagatavale rahale seadsid.

Mehed hakkasid jagama raha naistele, kes nende naljade peale naersid. Naised aga jagasid raha meestele, kes  pidasid neid intelligentseteks ja nutikateks.

Psühholoog Liana Hone´i sõnul oleks ideaalmaailmas nii, et partneris hinnatakse kõiki tema häid ja halbu jooni.

Tegelikus elus on asjad natuke teistmoodi.

Uurija arvates näeva naised meestes, kes suudavad neid naeratama panna, intelligentsuse märke.

«Huumor nõuab head keeleoskust ja esinemiskunsti. Naise jaoks on mehe huumorimeel märgiks, et tegemist on intelligentse mehega. Mees aga ootab naise puhul, et naine ta naljast aru saaks ja selle üle naeraks,» selgitas psühholoog.

Ta rõhutas, et tegemist on niiöelda keskmisega ning inimeste huumorimeel ja naljast arusaamine on erinev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles