Selgusid superstaarisaate esimesed kolm finalisti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TV3 «Eesti otsib superstaari» jõudis pühapäeval esimese stuudiovooruni, kus otsesaates selgusid televaatajate soovil esimesed kolm finalisti.

Finaali pääsesid Risto Paiste, Jüri Pootsmann ja Karl Gustav Adamsoo.

ESINEJAD JA KOHTUNIKE KOMMENTAARID

Foto: Viktor Burkivski

Georg Tulver esitas David Guetta ja Sia loo «Titanium».

Tanel Padar: Tegid tõeliselt hea loovaliku. Mulle väga meeldis, kuidas sa seda laulu esitasid. Mul on hea meel, et me oleme sind nii kaugele lasknud. See tohutu hirmuga võitlemine, mis sul sisemiselt käis, on tulemust andnud. Oled veel natuke arakene, aga edaisminekut on märgata.

Maarja-Liis Ilus: Tegelikult on vaikselt laulda päris keeruline. Alustasid vaikselt ja su hääl ujus natuke. Oleks tahtnud täpsemat fraseeringut, natuke puhtamaid noote kuulda. Aga kohe, kui sul läks jõulisemaks see teine pool, tuli ka seda täpsust sinna juurde.

Rein Rannap: Kui sa alustasid sealt madalast registrist, siis sa jäid küllaltki kahvatuks. Aga pärast, lõpupoole, kui sa sinna üles läksid, hakkas hääl kõlama ja tuli isegi sära juurde.

Jarek Kasar: Sa otsustasid laulda titaanist. Titaan on selline tugev, aga samas kerge metall. Sinu esitus oli vastupidi - su hääl oli nõrk ja see tuli sult kuidagi raskelt. Nägin seal üleharjutamise märke. Klaveriga jäi kuidagi lahjaks. Võibolla see tümakas taga oleks päästnud, mis originaalis Guettal on. Praegu oli natuke ebakindel.

Foto: Viktor Burkivski

Kristjan Kannukene esitas Raimond Valgre laulu «Õige valik».

Maarja: Sinus on nii palju musikaalust ja ma tõesti nautisin su häält - seal oli nii palju erinevaid värve. Väga äge!

Rein: Sinu puhul on tunda väga head muusikaharidust. Sa kujundad selle loo ümber oma maitse järgi, antud juhul siis jazzilikumaks. Tubli!

Jarek: Su esinemine läks väga hästi kokku selle kevadelaadse asjaga, mis seal väljas praegu toimub. Esimesed linnud siristavad, esimesed parmud soristavad majaseintele... Su esinemine oli ka ilus, aga natuke selline paheline ja riukalik ka. Küta edasi, väga hea on!

Tanel: Mina ei jõua ära oodata, millal saan minna poodi ja osta sinu albumeid ja näha sinu täispikka kontserti.

Foto: Viktor Burkivski

Joosep Eendra esitas laulu «Hit The Road Jack».

Rein: Minu jaoks läks selle loo teksti sisu kaduma. Siin on ju dramaatiline dialoog - naine näitab mehele ust. Aga sa laulsid seda ühtlaselt, kelmikalt, see jäi kuidagi üldiseks. Võibolla oleks võinud rohkem näidelda ja teksti sisse elada.

Jarek: Kuidagi kramplik oli ka, lisaks sellele tekstivärgile, mida ma panin ka tähele. Sisseõpitud liigutused ka ei aidanud. Nagu legomehike oleks meile laulnud. 

Tanel: Ma ei arva, et popmuusikalaval peaks näitlemisega tegelema. Näitlemist polnud kindlasti juurde vaja, vaid lihtsalt on vaja rohkem emotsiooni välja näidata.

Maarja: Ma olen nõus, et väikest kangust oli esinemises sees, aga seni oli see sinu kõige parem etteaste.

Foto: Viktor Burkivski

Jüri Pootsman esitas Adele'i laulu «One And Only».

Jarek: Eks see otse-eetri närv vist natuke vedas alt, aga muidu ikkagi oli päris lahe. Mul hakkasid sinu laulmise ajal silme eest läbi jooksma need näod, kes on meie käest ei saanud, ja mulle tundus, et see sinu laulmine puhastas meie aurat siin laua taga. Pane samas vaimus edasi!

Tanel: Mulle tundus, et kui sa vahepeal hoidsid kahe käega mikrofoni statiivist kinni, siis see läks kõveraks. Aga ma ise teen ka kontserdi ajal sinna sõlme sisse. Ma usun, et sinus seda kõva mehe koefitsenti on.

Maarja: Minu arvates see lavanärv, mis sul on, oli just õiges kohas. Mul oli nii huvitav jälgida sind. Sul on nii palju musikaalsust sees. Sinus on väga-väga palju peidus.

Rein: Mulle ei jätnud erilist muljet. Sa suutnud selle lauluga näidata oma häält ega isiksust.

Foto: Viktor Burkivski

Mattias Simson esitas laulu «Kui mind kutsud sa».

Tanel: Väga mõtlikuks muutis see sinu esitus. Selline unelev rännakule viiv. Ma olin kuskil vahepeal mujal.

Maarja: Mind puudutas sinu laulmine südamepõhjani. See oli nii siiras, nii ilus. Otse südamesse. 

Rein: Nüüd on siis üks Eesti laul kaunistatud RnB keerutustega. Loodame, et need edaspidi ära unustatakse. See esitus oli väga kena, aga see oli nagu väikse ruumi oma. Suuremas saalis pead rohkem jõudu sellesse panema.

Jarek: Üldiselt on juba see kõva sõna, kui midagi Tanel Padari mõtlikuks võtab. Aga lauluvalik oli täiesti super. Mulle need keerutused ka isegi meeldisid.

Foto: Viktor Burkivski

Risto Paiste esitas Lionel Richie laulu «Hello».

Maarja: See on väga tore, et sa valisid hoopis teistsuguse iseloomuga laulu kui eelvoorudes, kus sa jäid just meelde kiire diktsiooni ja hoogsusega. Nüüd näitasid seda, et sul on seda lüürilist poolt ka väga palju olemas ja sul on suur hääleulatus. Oli näha ka ebakindlust, millega tuleb tööd teha.

Rein: Sul on ilus hääl ja hästi valitud laul. Aga ega ta nii hinge ei kriipinud kui see originaal. 

Jarek: Sul on karakterit hääles vähem kui Lionel Richiel, aga sa kompenseerisid sellega, et mõtlesid nende sõnade peale, mis on väga äge. Ja siis mõtlesid kellegi peale, kes praegu teleka ees punastab. Igal juhul väga hea sooritus.

Tanel: Mulle isiklikult see lugu väga ei meeldi. Aga mul on hea meel, et tegid kannapöörde ja valisid midagi teistsugust. Kui sa keskel seda pikka nooti laulsid, siis tuli meeldi kuskil Balkani riigist pärit Eurovisiooni laulja. Seal on ka kombeks pikki noote tõmmata.

Foto: Viktor Burkivski

Mikk Mäe esitas laulu «Taas punab pihlakaid».

Rein: Väga tubli, väga hea esitus ja hästi valitud laul. Said näidata mõtlikku osa, kus sa kenasti teksti peale mõtlesid, ja samuti näidata häält ja kirge seal keskmises osas.

Jarek: Mulle ka meeldis, aga võibolla jäi veidi magusaks. 

Tanel: Kiidan su loovalikut ja mulle õduselt meeldis, kuidas sa laval välja nägid. Kõik see oli kuidagi hästi soliidne ja korralik. Miks mitte. Võibolla jah mõne kõrgema noodi peal oli tunda, et oled päev otsa seda lugu laulnud. Hääl natuke väsinud, aga seda juhtub meil kõigil.

Maarja: Mina ei tajunud sinu hääles väsimust, vastupidi, ma väga nautisin seda musikaalust. Sa ei pannud millegagi üle, kõik oli paigas, sa tunnetasid väga hästi Tomiga kontakti. Ilus, loomulik tervik oli. Väga šikk näed välja ja mulle meeldis, et selline valuvaba esitus oli.

Foto: Viktor Burkivski

Karl Mihkel Salong esitas laulu «Hurt».

Jarek: Mina nägin sind eile juhuslikult Balti jaamas sõbraga jalutamas, nägu oli naeru täis ja punased juuksed lehvisid nagu Nõukogude lipp... Nüüd ma näen sind esitamas sellist tõsist laulu ja oledki tõsine ja nagu teine inimene kohe. Jube kihvt on. Mulle tundub, et üks paremaid. Lõpp vajus natuke ära, aga algus oli kõva.

Tanel: Mulle meeldis, kuidas sa miksisid kuidagi kokku selle laulu Johnny Cashi ja Nine Inch Nailsi versioonid. Ma olen enam kui kindel, et sinu esitus oli televaatajale parema saundiga, sest helipuldis on istub Eestimaa suuremaid NINi fänne Kristo Kotkas. Tervitaks Kristot siinkohal!

Maarja: Mulle meeldis, et sa ei veiderdanud selle esitamise ajal. Muidu tundub, et sa oled kohati veel poisike. Siin oli pikad kandvad noodid ja käredus sees. Ma ei tea, kas see oli just kõige parem esitus täna, aga hea ja tugev esitus kindlasti.

Rein: Hoolimata oma pisikesest koosseisust tekitasite kahekesi laval kaasahaarava rokitunde. Kiitus ka Tomile.

Foto: Viktor Burkivski

Karl-Erik Tamme esitas laulu «Ükskord».

Tanel: Mis värk sul selle valge pintsakuga on? Ju see on siis ilusate ja andekate Eesti meeslauljate tunnus. Sul on ka olnud algusest peale pabinaprobleem ja sa muretsed üleliia. Sa ei peaks nii palju muretsema.

Maarja: Tegele nüüd selle lavanärvi probleemiga ja saa sellest üle. Ma ei vist ei hinganud ka sinu esituse ajal, et kas tulevad need fraasid või ei tule. Need ikka tulevad sul üle noatera kogu aeg. Ma ei saanud sind rahulikult kuulata ja nautida. 

Rein: Praegu jah su esinemine jätab vastuolulise mulje - selline karune mees Hiiumaalt laulab õrna naise laulu. Kohati oled jõuline, kohati väga ebakindel. Sa pead vist oma koha ja oma hääle veel leidma.

Jarek: Mul on lihtsalt hea meel, et sul täna peast levi ära ei läinud ja need pikad, kõrged noodid oled oma kuulsa sugulase pealt õppinud. Aga üllatuslikult mulle väga meeldis.

Foto: Viktor Burkivski

Karl Gustav Adamsoo esitas laulu «Starlight». 

Maarja: Ma ei ole kindel, et see lugu sind kõige paremast küljest näitab. Ma tean, et sinus on nii palju peidus. Kui neid falsetikohti poleks olnud, oleks ta liiga üheülbaline olnud. See falsett tuli sul väga suurepäraselt välja. Üldmulje oli hea, aga ma tean, et sinus on veel rohkem sügavust ja ägedust peidus.

Rein: See laul ei olnud eriline pärl ja selle tõttu jäi ka sinu esinemine veidi ühtlaseks. Aga sinus on palju potentsiaali, sa laulad hästi.

Jarek: Väga võluv esitus oli ja vana hea närv veab alt alati. Mulle istus, aga eks rahvas otsustab. Maire Aunaste sai ka vähe hääli, aga kuidagi õnnestus ikka end riigikokku smugeldada.

Tanel: Minu arust on see vägagi pärl lugu. Mulle meeldis jälle, et selle looga läks Tomi jälle käima, sest Tomi on Muse'i meestega ise kohvikus kohvi joonud. Ma lihtsalt nägin. See lugu võiks sulle sobida küll, aga praegu sa pigem keskendusid õigete nootide väljalaulmisele kui loo esitemise peale. Lava peal peab esinema, mitte mõtlema.

ENNE SAADET

Tegemist on vooruga, kus astuvad klaveri saatel üles kümme noormeest: Mikk Mäe, Karl Mihkel Salong Tallinnast, Karl-Erik Tamme Hiiumaalt, Karl Gustav Adamsoo ja Joosep Eendra Tartust, Mattias Simson Türilt, Georg Tulver Pärnust, Jüri Pootsmann Raplamaalt, Risto Paiste Saaremaalt, Kristjan Kannukene Keilast. Televaatajad otsustavad, kes neist väärib finaalikohta ja kes mitte. Saatejuht on Karl-Erik Taukar ning oma sõna on öelda ka kohtunikel Maarja-Liis Ilusal, Tanel Padaril, Rein Rannapil ning Jarek Kasaril.

Televaatajad saavad oma lemmikut toetada helistades, hääletusliinid avatakse pühapäevases saates, kui kõik lood on kõlanud. Kõne hind on 95 senti, Superi kõnekaardi klientidele on kõne hind poole soodsam.

Loe allpool, millega noormehed tegelevad ja miks soovivad superstaariks saada!

Foto: TV3

Karl Mihkel Salong, 18 Tallinnast:

Mu fookus ongi hetkel ainult bändil. Kui peaksin saama superstaariks, täidaksin muusikamaailma rock'n`rolliga niimoodi, et kellelgi ei saaks küllalt.

900 73 08 Karl Mihkel Salong «Hurt»

Foto: TV3

Jüri Pootsmann, 20 Raplamaalt Raikkülast:

Hetkel töötan täiskohaga. Broneerin reise ja olen customer service Taani klientidele. Põnev. Minust peaks saama järgmine superstaar, kuna ma usun, et tooksin Eesti muusikasse midagi uut ja huvitavat; soov laulda ja esineda on suur.

900 73 04 Jüri Pootsman «One And Only»

Foto: TV3

Mikk Mäe, 18 Tallinnast:

Lõpetan parajasti gümnaasiumi, käin trennis ning kooli kõrvalt teen kahte bändi. Samuti õpin iseseisvalt juurde IT-alalisi teadmisi ja teen kodulehti. Tahaksin saada lauljaks, sest tunnen ennast laval mõnusalt ja koduselt ning tahaksin seda edasi teha.

900 73 07 Mikk Mäe «Taas punab pihlakaid»

Foto: TV3

Georg Tulver, 21 Pärnust:

Õpin TTÜ-s äriinfotehnoloogiat, töötan vabakutselisena veebidisaini, filmimise ja produktsiooni valdkonnas, hobina tegelen lohesurfiga. Juba muusikaga tegelemise alguseaastaist olen tundnud, et pillimängust jääb väheks. Laulmine on mulle olnud hobiks, mille üle pole ma kunagi mõelnud, et ma pean või keegi sunniks mind seda tegema. Muusikakoolis soovitas erialaõpetaja laulmisega tegeleda ning peale seda olen muusikavaldkonnas vaid sellele pühendunud.

900 73 01 Georg Tulver «Titanium»

Foto: TV3

Risto Paiste, 22 Saaremaalt Pihtla valllast Tõlluste külast: 

Õpin Eesti Lennuakadeemias, lisaks laulmisele on hobiks võrkpall. Laulmine ja muusika on juba poisikesest saati südamelähedane olnud! Kõigest sellest, mis kord südamesse pugenud, on raske loobuda. Praegu ongi minu võimalus olla seesama «Muusika» ja jääda inimeste südametesse! 

900 73 06 Risto Paiste «Hello»

Foto: TV3

Karl Gustav Adamsoo, 20 Tartust:

Õpin Tartu Ülikoolis ajakirjandust ja kommunikatsiooni. Lauljaks saamine on olnud alati minu suur soov. Unistada tuleb suurelt ja unistuste poole tuleb pürgida. Seda tunnet, mis muusika ning laval esinemine minus tekitab, ei vahetaks ma millegi vastu. 

900 73 10 Karl Gustav Adamsoo «Starlight» 

Foto: TV3

Karl-Erik Tamme, 23 Hiiumaalt Kärdlast:

Käsil on ülikooli lõpetamine. Vabal ajal meeldib mulle olla koos sõpradega ja kitarri mängida. Mina tahaksin saada lauljaks sellepärast, et mulle meeldib sellega tegeleda.

900 73 09 Karl-Erik Tamme «Ükskord»

Foto: TV3

Kristjan Kannukene, 18 Keilast:

Õpin vioolat Tallinna Muusikakeskkoolis, armastan jazzmuusikat ja kunsti. Kui võimalik, jooksen. Tahan kinkida mahedat muusikat, mis kõlaks kaunilt - kõigile kuulajaile. 

900 73 02 Kristjan Kannukene «Õige valik»

Foto: TV3

Joosep Eendra, 19 Tartust:

Õpin Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumis 12. klassis. Viimased kolm aastat on minu suureks hobiks olnud Youtube´i coverite tegemine. Olen ka avaldanud paar enda kirjutatud lugu. Minu suureks sooviks oleks olla kunagi samasugune eeskuju alustavale muusikule nagu mulle on olnud väga paljud suured muusikud!

900 73 03 Joosep Eendra «Hit The Road Jack»

Foto: TV3

Mattias Simson, 19 Türilt:

Superstaarisaates olen seepärast, et kui minu elul oleks nimi, siis oleks see laulmine ja muusika  - «Laulmine Simson».

900 73 05 Mattias Simson «Kui mind kutsud sa»

«Eesti otsib superstaari» on TV3 eetris pühapäeviti kell 19.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles