Video: maailma «kõige inetumast» naisest tehti dokumentaalfilm

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lizzie Velasquez
Lizzie Velasquez Foto: SCANPIX

USAs Texases Austinis elavat Lizzie Velasquezt peetakse ta geneetilise haiguse tõttu maailma kõige inetumaks naiseks.

Briti väljaande The Independent andmetel valmis Velasquezi elust rääkiv dokumentaalfilm «A Brave Heart: The Lizzie Velasquez Story», mis esilinastus 14. märtsil Texases kultuurifestivalil South by Southwest.

26-aastane Lizzie Velasquez kannatab kahe haiguse käes, mille tõttu ta on väga kõhn. Ta on 160-sentimeetrine, kuid kaalub vaid 27 kilogrammi.

Velasquez põeb nii Marfani sündroomi kui ka lipodüstroofiat. Esimene neist on pärilik haigus, mille tõttu on nahaalust rasvkude minimaalselt. Sellega kaasneb ka pikk kasv, kõhn kehaehitus, lihasnõrkus, liigeste liigne painduvus ja kõverselgsus. Nende põhjuseks on 15. kromosoomi geenikahjustus.

Lipodüstroofia aga  keharasva toomise, kasutamise ja ladustamise häire.

Velasquez on kaotanud ühest silmast nägemise ning saab ravi, et ta ka teisest silmast pimedaks ei jääks.

Ameeriklanna leidis 17-aastasena Youtube´ist video, milles teda nimetati maailma kõige inetumaks naiseks.

Selliseks nimetamine on ka terve naise jaoks raske, rääkimata siis haiguste all kannatajast.

Velsquez ei lasknud end muserdada ja tegi Youtube´i oma kanali ning on aktiivne videoblogija. Ta on ka motivatsioonikõneleja, kes on rääkinud oma haigustest ja kogemustest erinevatel seminaridel.

«Tean, et inimesed võivad olla väga julmad ning kiusata. Mindi kiusati internetis. Tahan aidata neid, kes on sattunud samasugusesse raskesse olukorda ning arvavad, et nad ei saa midagi muuta,» sõnas ameeriklanna.

Velasquezist rääkiva filmi režissöör on Sara Bareilles, kes kogus dokumentaalfilmi tegemiseks Kisckstarter kampaaniaga 500 000 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles