Elton John kutsus üles Dolce & Gabbanat boikoteerima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elton John
Elton John Foto: SCANPIX

Briti muusik Elton John kutsu üles boikoteerima rõivafirmat Dolce&Gabbana.

Stefano Gabbana ja Domenico Dolce sattusid Johni viha alla pärast seda kui nad olid nimetatud muusiku kunstliku viljastamise teel saadud lapsi «sünteetilisteks», edastab BBC.

Elton Johnil ja ta abikaasal David Furnishil on kaks last, kelle tõid ilmale surrogaatemad.

Moeloojad selgitasid hiljem, et nende eesmärgiks ei olnud kellegi valikuid kritiseerida ning  nad usuvad igaühe vabadusse ja armastusse.

Elton John kirjutas eile Instagramis: «Kuidas sai julged mu ilusaid lapsi nimetada «sünteetiliseks»?

Ta lisas, et kunstlikku viljastamist ei saa hukka mõista, sest see on andnud paljudele nii hetero- kui homopaaridele võimaluse lapsi saada.

«Teie mõtlemine ja arusaamad on ajast maha jäänud nii nagu ka teie loodav mood. Ma ei kanna enam kunagi Dolce&Gabbana rõivaid. Kutsun üles seda rõivabrändi boikoteerima,» teatas John.

Dolce ja Gabbana näitasid oma uut kollektsiooni Milano moenädalal ning teemaks oli emadus.

Homodest Dolce ja Gabbana olid paar 23 aastat enne kui 2005. aastal lahku läksid. Aina enam on kuulda, et nad on soolist orientatsiooni muutnud ning heterodeks saanud.

Äripartneritena tegutsevad nad koos edasi.

Nad on aina enam hakanud sõna võtma teemal, et samasoolistel ei tohiks lubada ametlikult abielluda ega järglasi saada.

«Me ei ole nõus homodest vanematega. Lapsed saavad kasvada vaid traditsioonilises perekonnas, kus on nii ema kui isa. Mitte mingeid kunstlikke viljastamisis ega emaka üürimist. Elul on oma loomulik käik ning on asju, mis peavad jääma traditsioonilisteks,» sõnasid moeloojad.

Domenico Dolce lisas, et laste saamine peab olema «armastusakt».

«Lapse saamiseks peab olema naine ja mees. Katseklaasis saadavad lapsed on sünteetilised, kunstlikud. Üüritud emakas ja kataloogisperma ei anna head tulemust,» lisas moelooja.

Steffano Gabbana arvates peaks traditsiooniline perekond jääma ka edaspidi ühiskonna aluseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles