Šveitsi Alpidesse tahetakse rajada Euroopa kõrgeim hotell

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Šveitsis Valsis asuva termaalspaa omanik tahab rajada Alpidesse Graubündeni kantonisse Euroopa kõrgeima luksushotelli, mis läheb maksma 200 miljonit Šveitsi franki.

Remo Stoffeli eesmärgiks on rajada 380-meetrine tornhotell, milles on 100 sviiti, edastab The Local.

Hotelli arhitektiks on ameeriklane, maineka Pritzkeri auhinna laureaat Thomas Mayne, kes on arhitektifirma Morphosis asutaja.

Mayne teatas Facebookis, et tema Los Angeleses tegutsev firma võitis konkursi, mille finaali jõudis kokku kaheksa firmat. Uut hotelliprojekti tutvustatakse avalikult 25. mail Zürichis.

Šveitsi meedia aga juba spekuleerib nüüd, et võimud ei pruugi sellise kõrghoone ehitamiseks looduskaunisse kohta luba anda. Väljaande Schweiz am Sonntag andmetel peaks uus hotell kerkima üsna Therme Vals spaa lähedale. See spaa rajati 1996. aastal Graubündeni kantoni ainsa termaalveeallika peale.

Šveitsi seni kõige kõrgem ehitis on Zürichis asuv Prime Tower, mille kõrgus on 126 meetrit ning Baselisse rajatakse Roche Tower, mille kõrgus valmides peaks olema 178 meetrit.

Zürichi tehnoloogiainstituudi arhitektuuriõppejõu Vittorio Lampugani sõnul on Alpidesse pilvelõhkuja ehitamine absurdi tipp.

Arhitekt selgitas, et Alpide piirkonnas on piisavalt maad, et inimesi majutada ilma kõrghooneid ehitamata.

Vals oli Šveitsis 1970. aastatel üks viimaseid piirkondi, mis elektrifitseeriti, nüüd aga tahavad ärimehed muuta paiga arhitektuuri mekaks.

Uus hotell on mõeldud eelkõige Aasia ja Lähis-Ida jõukatele ärimeestele ja kuninglike perekondade liikmetele. Hinnad jäävad vahemikku 1000-25 000 Šveitsi franki öö eest. Valsi elanikud hääletavad hotelli rajamise üle sel sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles