27. märtsil esineb Tallinnas elektro-kunn Anthony Rother

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakslane Anthony Rother, kelle looming on üks electro muusikastiili alustaladest
Sakslane Anthony Rother, kelle looming on üks electro muusikastiili alustaladest Foto: promo

Klubi Privé üritusel Boing Punk Tschak esineb märtsi lõpus sakslane Anthony Rother, kelle looming on üks electro muusikastiili alustaladest. Lisaks valivad muusikat kohalikud DJ’d Punch ja 4-Got-10.

«Minu silmis-kõrvus on Anthony Rother selline (future-)techno mees, kelle musas on sama palju elektroonilisest kehamuusikast tulevat musklit, kui ka teknole tüüpilist tiksumist,» ülistab Anthony Rotherit DJ 4-Got-10 ehk Anders Ständ, kes on ülimenuka ürituse BFTV looja ning Raadio2 saatejuht.

«Paigutaksin ta meeleldi samasse ritta selliste electroclashi heerostega nagu DJ Hell, The Hacker, David Carretta, T. Raumschmiere. Rother on tõesti viimane vend, kelle muusika peale ma hakkaks kella vaatama. Lisaks on ta suureks trumbiks kuulaja üllatamine, sest ta ei püsi mingis kindlas raamis. Ta võib vabalt littida technot, teha electrot või uitada ambienti radadele ning seal juures jääb ta alati endaks.»

Nimi Anthony Rother sai esimest korda tuntuks tänu kahele reliisile - «Sex With The Machines» (1997) ja «Simulationszeitalter» (2000). Tänaseks on ta produtseerinud 16 albumit ning veelgi rohkem singleid. Lisaks koostööle Kraftwerki liikmega Karl Bartos, on ta remixe ning koos muusikat produtseerinud nimedega nagu DJ Hell, Sven Väth, Nena, Tiefschwarz, Ellen Alien, Thomas Schumacher ja AUX-88 Detroidist.

Elektro-popi projekti reliis «Little Computer People» ja sellele järgnenud «Hacker» tsementeerisid Anthony Rotheri tähtsa komponendina elektroonilisesse tantsumuusikasse. 2004. aastal pani ta aluse Datapunk nimelisele plaadifirmale. Sealt alt lasi ta välja enamus oma järgmisi albumeid.

Lisaks peaesinejale valivad üritusel muusikat 4-Got-10, Enar «Rakett» Essenson ja sünnipäevalaps DJ Punch. Klubi uksed avatakse südaööl ning vanusepiirang on 20 eluaastat.

Lisainfo Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles