Lesbid kogunesid Lesbose saarele festivali pidama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisibüroo Sappho Travel Eressoses
Reisibüroo Sappho Travel Eressoses Foto: SCANPIX

Euroopa lesbid kogunesid Kreekasse Lesbose saarele rahvusvahelist naistefestivali pidama.

Kuigi Kreeka elu mõjutab suures osas kohalik õigeusu kirik ning enamik kreeklastest on samasooliste abi- ja kooselude vastu, ei takista see Egeuse mere saarel lesbidele mõeldud üritust korraldamast, kirjutab The Telegraph.

Kaks nädalat kestev üritus toimub Eressoses juba kümnendat aastat.

Programmis on päikeseloojangu kruiisid, hingamise ja trummimängimise töötoad, klassikaliste kreeka tantsude õppimine ja lesbilise sisuga filmid.

Kui see festival 2000. aastal esimest korda toimus, mõistsid kohalikud elanikud selle hukka.

Festivali korraldajate ja elanike vahel on siiani pinged.

Evessose linnapea lubas esialgu selle festivali korraldajad kohtusse kaevata ning ürituse keelata. Linnapea sõnul ei ole lesbilised turistid Lesbosele oodatud.

Kuid nüüd kümme aasta hiljem ollakse Evessoses leebemad. Raekojas lubati avada nüüd lesbilise kunsti näitus ning festivali avamispidu peeti avalikus rannas.

Lesbilide seas sai Lesbose saar puhkusepaigana populaarseks 1970. aastatel.

Lesbose saart seostatakse Antiik-Kreeka luuletaja Sapphoga, kes oma luuletustest ülistas naistevahelist armastust.

Sappho nime kandva reisibüroo kinnitusel on lesbisid nende klientide seas 60 protsenti ning festivali toimumise ajal isegi 90 protsenti.

Kuigi majanduslangus kestab ja inimesed kulutavad reisimisele vähem raha, leidus siiski suur hulk neid, kes sõitsid Lesbose saare festivalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles