Tallinn Comedy Festival tuleb taas publikut naerutama

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Comedy Festival 2014. Will Franken(paremal) sai Tallinn Comedy Festivalil oma elu esimese süldi
Tallinn Comedy Festival 2014. Will Franken(paremal) sai Tallinn Comedy Festivalil oma elu esimese süldi Foto: Tallinn Comedy Festival

28.-30. aprillini toimub Tallinn Comedy Festival, mis toob juba teist korda Tallinnasse kokku tuntud koomikud läbisegi veel avastamata tähtedega. 3 päeva jooksul astuvad 4 esinemispaigas üles ligikaudu 20 esinejat Eestist ja mujalt maailmast. Korraldajad lubavad, et need saavad olema aasta kolm kõige naerurohkemat päeva Eestis.

“Eesti stand-up’i ja komöödiamaastik on meeldivalt mitmekesine, siin on väga häid esinejaid ja naeruhimulist publikut. Eelmisel aastal lõime festivali näol juurde sündmuse, kus juba tuntud staarid esineksid õlg õla kõrval karjääri alustavate koomikutega, kohalikud artistid kõrvuti maailma tippudega, ja see võeti ülihästi vastu. Sel aastal korraldame festivali juba veidi suuremalt ja esialgsetel arvutustel kuni 15 protsenti paremini”, kommenteeris üks festivali korraldajatest, Karl Kermes.

“Põhimõtteliselt nõustun sellega, mida Karl just ütles”, lisas festivali kaaskorraldaja Andrus Purde. “Tahtsin lihtsalt, et minu nimi ka meediast läbi käiks”. 

Festivali raames toimub muuhulgas Eesti kõikide aegade esimene comedy gala. Tallinn Comedy Galal jagavad ühe õhtu jooksul lava Eesti parimad koomikud nagu Peeter Oja, Andrus Vaarik ja Henrik Kalmet ja valitud välismaised esinejad nagu Late Night Gimp Fight (UK). Kõikidel esinejatel on piiratud aeg, et esitada oma parim materjal.

Veel astuvad kolme päeva jooksul üles Ott Sepp, Katariina Tamm, Tristan, Carey Marx (UK), Felicity Ward (AU) ja veel pikk rida esinejaid. Festival toimub neljal laval: Nordea Kontserdimaja, Von Krahl, kohvik Sinilind ja Kino Sõprus. Festivali ajakava on väljas veebilehel ning sellesse on oodata täiendusi ja üllatusi.

Lisaks rohkele naljale tehakse festivali käigus ka üks asine asi. Tallinn Comedy Galal kuulutatakse välja stand-up-kultuuri edendamiseks loodud Naljastipendiumi tänavused laureaadid. Aega stipendumitaotluse edastamiseks on 1. aprillini. Taotlusi saab esitada siin.

Festivali korraldavad Eestis juba aastaid tegutsenud komöödiarühmitused PointKomeediklubi ja Kinoteater koostöös teiste ärksate korraldajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles