Reisisoovitus: Muuseumisaar Berliinis

Reisiguru.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bode muuseum.
Bode muuseum. Foto: Wikipedia.org

Museumsinsel ehk Muuseumisaar on Saksamaal Berliini keskosas Mitte linnajaos Spree jõel asuva Spree saare põhjapoolse osa nimetus. Oma nime on see saanud seal asuvate muuseumide järgi.

Muuhulgas asuvad seal Vana muuseum (Altes Museum), Uus muuseum (Neues Museum), Vana rahvusgalerii (Alte Nationalgalerie), Bode muuseum (endine Keiser Friedrichi muuseum) ja Pergamoni muuseum. Alates aastast 1999 kuulub Museumsinsel kui unikaalne arhitektuuri- ja kultuuriansambel UNESCO maailmapärandi nimistusse.

Museuminselis asuvatest muuseumidest tuntuim on Pergamoni muuseum, kus kaasajal asuvad kolme muuseumi kogud: Antiikkunstikogu, Islamikunsti muuseum ja Ees-Aasia muuseum. Nimetatud kogudes on esindatud muuhulgas vanaaja monumentaalarhitektuuri mitmed olulised eksponaadid. Neist kuulsamad on Pergamoni altar, Mileetose turu väravehitis, Ištari värav ja protsessioonitee ning Mshatta friis.

Vaata pilte ja loe lähemalt Reisiguru.ee-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles