ETV «Laulukarusselli» publiku hääletuse võitis Märten Männiste

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Laulukarusselli» publiku hääletuse võitis Märten Männiste
«Laulukarusselli» publiku hääletuse võitis Märten Männiste Foto: Ülo Josing/ERR
Pühapäeva õhtul selgusid ETV otse-eetris saatesarja «Laulukarussell 2015» võitjad. Nooremas vanuserühmas viis võidu koju Triinu Johanna Sepp, keskmises vanuserühmas Vaiko Aasaküla ja vanemas vanuserühmas Märten Männiste. Televaatajate lemmiku tiitli ja saate peapreemia pälvis samuti Märten Männiste.

Märten Männistel on praeguseks juba terve hulk lavakogemusi. Ta on mänginud kooliteatris ja muusikalides, möödunud suvel astus üles nukuteatri lavastuses «Kapten Granti lapsed», Robert Granti rollis. Märten on muusikale lisaks ka jalgpallipoiss. ETV vaatajatele on Märten varasemast tuttav saatest «Perepidu», kus ta laulis koos oma isa ja õega.

«Laulukarusselli» finaalsaate žürii esimehe, pedagoogi ja koorijuhi Lydia Rahula sõnul paistis seekordne lauluvõistlus silma ühtlaselt kõrge taseme poolest, rõhutades vokaali, esinemisjulgust ja -küpsust. Nähtu ja kuuldu kinnitas seega, et Eesti lauluõpetajad, lapsevanemad ja lapsed on teinud tublit tööd.

Tänavusel «Laulukarussellil» osales ühtekokku 96 noor lauljat.
 
Sarja saatejuht Kristo Elias juhtis finaalkontserti koos Grete Lõbuga, lauljaid saatis bänd Urmas Lattikase juhatusel. Sarja tõi ekraanile ETV lastesaadete toimetus, režissöör oli Elo Selirand ja produtsent Kadi Katarina Priske.
 
«Laulukarusselli« ajaloost:
 
Eesti pikaaegseim laulusaade ja suurim laste lauluvõistlus «Laulukarussell» alustas ETVs märtsis 1992. «Laulukarusselli» mõtlesid välja Eve Viilup ja Aarne Saluveer ning sellest algas traditsioon, kus linnad ja maakonnad hakkasid oma piirkondlike võistluste kaudu võitjaid Tallinna telemajja lõppvõistlusele saatma.

 Esimese hooaja võitis vanemas vanuserühmas Tallinna poiss Andre Visse, noorema vanusrühma võitja oli Aurelia Eespere.

Esimeses «Laulukarusselli» saates osales teiste seas Pärnumaa esindajana 8-aastane Liisi Koikson, kes tollal sai kolmanda koha. 6-aastane Maarja Kivi, kes on hilisem «Laulukarusselli» kolmekordne võitja, esimesel aastal aga  finaali ei jõudnudki.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles