Galerii: Nädalavahetusel tutvustati Setomaal värsket seto moodi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel Setomaal, Obinitsas toimunud seto valge pitsi päevadel demonstreeriti värskeimat seto moodi.

Foto: Merlin Lõiv

Oma kollektsioonidega astud üles kohalik meister Margit Mehilane, kes tutvustas nii oma suvist seto-ainelist lastekleitide kollektsiooni kui tema nõelasilma alt tulnud seto rahvarõivaid.

Foto: Merlin Lõiv

Samuti tutvustasid oma uut seto-ainelist kolletsiooni Külluslikud Etnokudumid. Seto Käsitöö Kogo naised demonstreerisid talvisel kursusel valminud seto villasärke.

«Olime juba tükk aega tahtnud teha seto-ainelist kollekstsiooni. Kui aga kuulsime, et Setomaa ja Obinitsa said soome-ugri kultuuripealinnaks, siis viisime mõtte ellu ja see kollektsioon ongi pühendatud soome-ugri kultuuripealinnale Setomaale, Obinitsale,» rääkis Külluslike Etnokudumite esindaja moedemonstratsioonil.

Foto: Merlin Lõiv

Ka Margit Mehilase lasterõivaste kolletsioonis on tunda inspiratsiooni soome-ugri kultuuripealinnast.

Osasid kleite kaunistavad ilupaelad, mis on valmistatud Tsirgu ehk soome-ugri kultuuripealinna sümbol-linnu mustrilisest rõivast. Samuti demonstreeriti rahvarõivaste juurde linnu-mustrilisest riidest valmistatud põlle.

Foto: Merlin Lõiv

Margit Mehilase valmistatud seto-ainelist lasterõivaste kollektsiooni ja ka seto rahvarõivaid saab osta ja tellida Obinitsa külakeskuses asuvast Margit Mehilase käsitöö-ateljeest. Külluslike Etnokudumite meistritega saab kontakti nende veebilehe kaudu.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles