Elu24 video! Classical Music Rave: me üritame välja tulla traditsioonilisest kastist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 27. märtsil leiab Kultuurikatlas Tallinn Music Weeki raames aset ainulaadne üritus - klassikalise muusika reiv. Elu24 käis uurimas, millega täpsemalt tegu on. Meelitasime kaamera ette naiskammerkoori Sireenid dirigendid Ülle Tuisu ja Tiiu Sinipalu ning Algorütmide liikmed Mihkel Tombergi ning Roland Karlsoni.

Väidetavalt on ürituse näol tegemist eksperimendiga, kus üritatakse oma traditsioonilisest kastist välja tulla. Tegelikult ei tea veel projektis osalejatki, mis täpsemalt reedel kõlama hakkab. 

Sinipalu ning Tuisu arvates saab helisid teha mitmet moodi ning nii klassikaline muusika kui elektrooniline muusika ühendavad endas samu emotsioone.

Väidetavalt üritavad Algorütmi liikmed kasutada oma muusikas ära Kultuurikatla ruume. Selle tõttu sobibki ehk ambient muusika kajavasse katlaruumi kõige paremini. Oma muusikas kasutavad nad ka ära klassikalise muusika teoseid.

Eesti koorimuusika on hetkel väidetavalt heas seisus. Palju uusi dirigente on peale tulemas ning nende all kasvavad üles ka uued lauljad.

Seda, miks üritus Classical Music Rave hetkel üks Tallinn Music Weeki rohkem kõmu tekitanud üritusi, ei oska osalejad samuti päris täpselt kommenteerida. 

Classical Music Rave toimub Kultuurikatlas reedel, 27. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles