Richard III sugulane Benedict Cumberbatch kannab kuninga matusel ette spetsiaalse luuletuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch Foto: SCANPIX

Inglise kuningas Richard III (1452 – 1485), kelle jäänused leiti kaks aastat tagasi Leicesterist kunagise kloostri asupaigast, maetakse homme Leicesteri katedraali.

Kuninga matusetseremoonial kannab selle jaoks kirjutatud eriluuletuse ette näitleja, sarja «Sherlock» staar Benedict Cumberbatch, edastab BBC.

Luuletuse autoriks on Briti tuntud ja hinnatud poetess Carol Ann Duffy ning selle pealkiri on lihtsalt «Richard».

Leicesteri ülikooli kinnitusel on Cumberbatch Richard III kauge sugulane üle 16 generatsiooni.

Richard III jäänused metakse katedraali homme ning ta hauda saab külastada alates reedest, 27. märtsist.  

Cumberbatch mängib uues ajalooseriaalis Richard III ning selle tõttu ootab innuga ta matustel osalemist. Samuti  on ta uurinud selle kuninga kohta ajalooarhiividest.

«Minu jaoks on suur au, et saan osaled sellel unikaalsel üritusel ning näha suursugust ja ajaloolist Leicesteri,» sõna poetess Duffy.

14-realises luuletuses on ka rida «grant me the carving of my name» (jäädvustage minu nimi), mis on ka Richard III hauamonumendil.

Richard III kirst on alates möödunud pühapäevast Leicesteri katedraalis, kus tuhanded inimesed on käinud temaga hüvasti jätmas.

Richard III oli viimane Inglise kuningas, kes hukkus lahingus. Ta suri 22. augustil 1485. aastal kui kaotas Bosworthi lahingu, millega lõppes ka Rooside sõda.

Arheoloogid avastasid Richard III jäänused 2012. aastal Leicesterist paigast, kus kunagi asus frantsiskaanlaste klooster.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles