Midagi ilusat! Prantsuse laulja ZAZ esineb esmakordselt Eestis

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse laulja ZAZ
Prantsuse laulja ZAZ Foto: promo

Rahvusvaheliselt tunnustatud ja armastatud prantsuse laulja ZAZ  esineb esmakordselt Eestis 13. juunil Nordea Kontserdimajas. ZAZ külastab Eestit maailmaturnee «Paris» raames koos bigbändiga. Piletid hinnaga alates 35 eurot tulevad müüki esmaspäeval 30.märtsil  Piletilevi müügipunktides üle Eesti.

ZAZ sünninimega Isabelle Geffroy on  prantsuse laulja ja laulukirjutaja, kelle lemmikstiilideks on džässmuusika ja šansoon.

Üheksa aastat tagasi kolis ZAZ  Bordeaux’st Pariisi, et võtta vastu see, mis oli talle ette määratud.

Pariisi jõudes alustas ta lauljana tööd kabarees, kuid ta ei harjunud kunagi kabareekava rutiiniga ning ta otsustas selle asemel laulda Montmarte’i tänavatel. Tema silmatorkavate omadustega hääl meelitas ühe suuremaid rahvahulkasid peatuma ja tema laule kuulama.

Laulja spontaanne repertuaar oli juba siis loomupärane austusavaldus sellistele artistidele, nagu Ella Fitzgerald, Yves Montand ja Edith Piaf, kellele kirjutas mitmeid laule tema väga hea sõber Charles Aznavour.

Populaarne laulja Aznavour, kes laulis meeleldi koos ZAZiga „ZAZnavourselt“ omaenda laulu J’aime Paris au mois de Mai (Ma armastan Pariisi mais), on oma arvamuses ühemõtteline:

„ZAZ paelub väga paljusid inimesi, ta võib laulda ükskõik mida ning see liigutab hingepõhjani. Ta läheb nii kaugele kui võimalik ja enamgi veel. Tal on juba praegu erakordne karjäär ja rahvusvaheline maine; ta on esimene Prantsuse laulja üle pika aja, kes on saavutanud meeletu populaarsuse.“  Charles Aznavour

ZAZ-i  on selgelt mõjutanud selliste elavate legendide isalik toetus, nagu Charles Aznavour, Quincy Jones ja tema kolleeg John Clayton.

ZAZ ei varjanud oma soovi kutsuda Quincy Jones’i salvestama mõningaid laule tema kolmandalt albumilt . Ameerika helilooja ja produtsent, võttis kutse vastu ja nimetas Prantsuse lauljat hiljem antud intervjuus  üheks parima häälega lauljaks, keda ta on siiani kuulnud ning kel on õnnestunud muusikaväge kasutada tunnustuse ja usutavuse äratamiseks.

Foto: promo

„Tema hääles on tõelist bluusitunnetust, mida kuuldes võiks vanduda, et see pärineb otse getost!“ Quincy Jones

Ja faktid ei valeta. Viimase nelja aasta jooksul on ta olnud üks Prantsuse enimmüüdud artiste üle maailma. Tšiilist Egiptuseni ja Saksamaalt Hiinani on enam kui 50 riigi fännid kokku ostnud tema kahte esimest albumi üle 30 miljoni koopia.

Ta on nautinud rahvusvahelist edu, mida tähistavad mitmed saavutused, sealhulgas muusikaauhinnad Felix Kanadast, Victoire de la Musique Prantsusmaalt ja European Border Breaker Award 2011.

2014. aasta augustis asus laulja koos bigbändiga suurele kõiki kontinente hõlmavale maailmatuurile, mille kõik kontsertid müüdi välja.

Tallinnas Nordea Kontserdimajas 13. juunil toimuval kontserdil saab kuulda tema varasemat loomingut ja suurt osa viimase plaadi materjalist,kus leidub ammustest aegadest vägagi tuttavaid lugusid- vaimustavaid laulude töötlusi, ning uudset ja üllatusi pakkuvat loomingut.

Kava valik peegeldab suurt hulka muusikamaitseid, mis on täitnud laulja hääle uskumatu eneseväljendusega alates ajast, mil ta alustas …. Vihje gospelile, viibe mustlaste džässile, jäljed tangost ja šansooni maik.. laulja laseb oma vaistul leida õige muusikalise suuna igale laulule, kuid aluseks on ilmselgelt, kuid mitte ainult, džäss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles