Grillfesti uudispomm: Jamie Oliver avab festivali seatapuga

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aastal lõikas Grillfesti publikule siga linnapea Toomas Kivimägi. Seoses alanud tööga Riigikogus, tuuakse teda asendama Jamie Oliver Inglismaalt.
2014. aastal lõikas Grillfesti publikule siga linnapea Toomas Kivimägi. Seoses alanud tööga Riigikogus, tuuakse teda asendama Jamie Oliver Inglismaalt. Foto: promo

Reedel, 12. juunil Pärnus Vallikääru aasal algav kahepäevane toidukultuurifestival Hea Toidu Festival - Grillfest saab oma piduliku alguse ilmakuulsa koka Jamie Oliveri läbiviidava workshop'iga, kus staarkokk tutvustab Inglise seatapukultuuri. Tunniajane show toimub festivali E-Piima juustulaval algusega kell 11 ja lõpeb täistunnil sealsamas ühise söögipalvega eesti ja inglise keeles.

Festivalile sissepääs on tasuta, aga Jamie osalemise ja reisikulude katmiseks on korraldajad sunnitud kehtestama pileti ehk spetsiaalse Jamie autogrammiga käepaela, hinnaga 100 eurot. Piletite müük toimub festivali infopunktis kohapeal, tasumine sularahas. 

Festivali korraldaja Auris Rätsep selgitab: «Jamie käepaela omanikud saavad mõlemal festivalipäeval kõkides Grillfesti restoranides süüa nii palju sealiha kui jaksavad, kusjuures lisa maksta ei ole vaja. Festivalil osalevad suured lihatootjad, Eesti Kultuurse Seatapu Seltsi (EKSS) liikmed Rakvere Lihakombinaat, Atria, Saaremaa Lihatööstus ja Arke toovad selleks tarbeks kohale eraldi konteineri 2000 kg eestimaise sealihaga, mis küpsetatakse ja millest peaks jätkuma tuhandetele käepaela omanikele. Sööge ja nautige rahulikult, trügida ei ole põhjust!»

Endine lihameister ja Jamie Oliveri maaletooja Enn Tobreluts soovitab: «Lastele ja nõrganärvilistele me sooduspileteid ei tee, sest see show ei ole neile. Jamie kui staari erinõudmine on, et Inglismaalt tooksime kohale spetsiaalse punase briti sea, kaaluga kuni 100 kg. See leiab oma lõpu rahva silme all, festivali pealava ees suurel muruplatsil. Põhiline erinevus Eesti ja Inglise seatapukultuuris on see, et inglased teevad seda iidse kombe kohaselt väga viisakalt: samal ajal räägitakse ilmast, kusjuures raske töö juurde rüübatakse alati teed, olenemata kas seatapp toimub kell 5 või muul ajal. Tulge kindlasti vaatama, sest see on ainulaadne võimalus staarkoka ja tapetud seaga üheskoos pildile saada!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles