Kultuuriakadeemia õpetab tantsu mujalgi kui Viljandis

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus toimuvat koolitust tantsuhuvlistele hakkab juhendama tantsuõpetaja-koreograaf Annika Viibus.
Pärnus toimuvat koolitust tantsuhuvlistele hakkab juhendama tantsuõpetaja-koreograaf Annika Viibus. Foto: Ardi Truija

Oktoobris algavad Pärnus Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia nüüdistantsu kursused täiskasvanutele.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia üks tegevussuundi on täienduskoolitused ja peale Viljandimaa korraldatakse neid kogu Eestis. Pärnumaal seni ühtki kursust tehtud pole, ent peagi on kavas koolitust anda.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia lavakunstide osakonna täienduskoolituse spetsialist Anu Sööt tõdes, et kõrgkool on valmis pakkuma naabermaakonna rahvale kõiki kultuuriakadeemia erialasid käsitlevaid kursusi.

Enamik kursusi on seni toimunud Viljandis kultuuriakadeemia ruumides, aga ka Tallinnas, Sakus, Kuusalus ja Raplas, Kuressaares, Tartus.

Viljandi kultuuriakadeemia on erialade poolest ainulaadne Eestis. Pakutakse nii avatud kui tellitud kursusi. Viljandis on tulekul näiteks Alexanderi tehnika baaskursus tantsuõpetajatele, eurütmia-, koreograafia- ja kostüümi-, tantsu loomise kursused.

Sööt tõdes, et eriti populaarsed tellitud koolitused on olnud valgustehnika kursused, mida juhendab Pärnu Endla teatri valguskunstnik Margus Vaigur. Peale selle Ernst Idla liikumissüsteemi kursused, mänguline hääletöö, lasteaia teatrialgõpe, þongleerimine ja akrobaatika, suvised maalikursused, tantsukunsti suveakadeemia, kultuuritöötajate talveakadeemia.

Kõigile avatud kursuste seas on Viljandis populaarseks osutunud akadeemia jooga-, maali- ja nüüdistantsukursused. Gruppides osaleb teemast sõltuvalt 10-20 inimest.

Pärnus kavatsetakse pakkuda mitmekuulist koolitust tantsuhuvilistele ja seda koostöös Gabriele moe- ja tantsukooliga. Koolitajaks on kultuuriakadeemia tantsukunsti eriala vilistlane, pärnakast tantsuõpetaja-koreograaf Annika Viibus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles