Galerii: «Kiired ja vihased 7» esilinastus tõi ägedaid autosid imetlema

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 1. aprillil esilinastus Coca-Cola Plazas legendaarne actionfilm «Kiired ja vihased 7», millele andsid eelhäälestuse kino kõrvale pargitud driftijate ja ameerika autode omanike vinged ja vihased autod.

Coca-Cola Plazas esilinastuse sisse juhatanud filmi levitaja Siim Rohtla sõnul on «Kiired ja vihased 7» kõike seda, mida Hollywood täna kõige paremini teha oskab. «Tegemist on hiiglasliku eelarvega, tehniliselt laitmatu ning jaburalt lõbusa meelelahutusega, mille kallal tegijad korralikult vaeva on näinud. Filmi siiralt emotsionaalne lõpp ei suuda tõenäoliselt ka kõige kangemaid mehemürakaid pisarast säästa,» ütles Rohtla.

Filmi esilinastusel rääkisid Eesti Drifti Liidu asutaja Marko Opmann ja kauaaegne naisdriftija Marje Salumets oma hobist. Marko Opmann tõdes, et film «Kiired ja vihased» on olnud tõukeks omal ajal driftiga alustamisel ja ala arendamisel. «Ilma kultusfilmita poleks võib-olla täna ka Eesti Drifti Liitu. Esimeste osade linastumisel hakkaski idanema mõte Eesti kiiruse- ja driftifännid kokku tuua,» lisas Marko Opmann.

Eesti parim naisdriftija Marje Salumets lisas, et ka tema driftimise hobi sai alguse just filmi esimestest osadest. «Käisime oma sõpruskonnaga filme vaatamas ning see inspireeris omal ajal autohobiga tegelema. Driftimine on elustiil, see on sõpruskonda liitev kirg kiiruse, tehnika ja autode vastu. Olen motosporti teinud tänaseks juba 11 aastat,» rääkis Marje Salumets.

Esilinastuse ajaks Coca-Cola Plaza kõrvale Rotermanni platsile välja toonud kiirete ja vihaste ameerika autode esindaja Karol Kikkas ütles, et täna võib ka Eesti teedel kohata «Kiired ja vihased» filmidest tuttavaid masinaid. «Näiteks saab Eestis näha juba selle aasta väljalaset tänapäeva kiireimast muskelautost Dodge Challenger SRT ja kiireimat kastikat Ford Raptor SVT. Just kiirete ja vihaste filmidest tuttavate autode analooge me Eestisse põhiliselt toome,» lisas American Beauty Car Show peakorraldaja Karol Kikkas.

Esilinastusel toonitati ka, et filmis nähtut ei tohiks päriselus järele proovima hakata. Tegemist on siiski kaskadööride osalusel lavastatud filmiga, mitte tõsielu peegeldusega. 

Filmi kohta saab lisa lugeda siit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles