Milline oleks Hitler näinud välja maskeeringus?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muudetud välimusega Adolf Hitler
Muudetud välimusega Adolf Hitler Foto: humansarefree.com

USA militaarluure  Office of Strategic Services (OSS)  oli valmis selleks, et natsi-Saksamaa diktaator Adolf Hitler võib Teise maailmasõja lõpupäevil põgenema pääseda ja enne seda oma välimust muuta.

Luure lasi kunstnikel ja fotograafidel igaks juhuks teha töödeldud pilte Hitlerist, edastab Business Insider.

Kõige elutruumad pildid saadi meigikunstnik Eddie Senzi abiga. Piltidel on Hitlerit näha juuste ja vuntsideta, paksu habemega, prillidega ja erinevate soengutega.

OSS oli USA Luure Keskagentuuri (CIA) eeskäija, mis loodi president Franklin Delanoe Roosevelti käsul Teise maailmasõaja ajal. OSSi tegevus lõpetati koos sõja lõpuga 1945. aastal.

Senzi abiga loodud fotosid jagati liitlasvägede sõduritele, kes osalesid 1944. aastal Normandia dessandis.

6. juunil 1944 alanud dessandiga vabastati esmalt Prantsusmaa ning siis liiguti edasi teiste Saksamaa poolt okupeeritud riikide suunas.

Liitlasriigid olid valmis ka selleks, et Berliinis peitunud Hitler võis põgeneda Saksamaalt.

Hitleril ei õnnestunud põgeneda. Kui Nõukogude Liidu Punaarmee 1945. aasta aprillis Berliini jõudis, lasi punkris peitnud Hitler end maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles